Terug

Aspergesalade met garnalen

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 750 gram asperges
  • 500 gram krieltjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 0.5 sjalotje
  • 6 sprieten bieslook
  • 4 takjes (platte) peterselie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram gepelde gekookte garnalen

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 72 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    met weinig zout
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    vrij van melk

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd het houtige deel van de onderkant.
  2. Kook de asperges in ruim water 6-8 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren. Laat de asperges uitlekken en afkoelen.
  3. Kook de krieltjes 5 minuten in weinig water net gaar.
  4. Bak de krieltjes in de hete margarine goudgeel.
  5. Snijd het stukje sjalot heel fijn.
  6. Maak de kruiden schoon en knip ze klein.
  7. Meng de sjalot met de kruiden, het citroensap, de olijfolie en wat peper.
  8. Schep de garnalen erdoor.
  9. Verdeel de asperges over 2 borden, schep het garnalenmengsel erop en geef de krieltjes erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 445 kcal
Koolhydraten 46,1 gr
Vetten 19,6 gr
Vezels 6,3 gr
Eiwitten 18 gr
Verzadigd vet 2,8 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 10,5 gr
Meerv. onv. vet 5,3 gr
Cholesterol 107,5 mg
Suikers 2,8 gr
Zout 1,18 gr
Calcium 114,8 mg
Magnesium 97,8 mg
Fosfor 314,6 mg
Kalium 1270,9 mg
Ijzer 4,1 mg
Jodium 16 µg
Koper 0,56 mg
Zink 2,94 mg
Seleen 24,6 µg
Vitamine A 89,3 µg
Vitamine B1 0,34 mg
Vitamine B2 0,21 mg
Vitamine B3 3,7 mg
Vitamine B6 0,516 mg
Foliumzuur 398,7 µg
Vitamine B12 1,73 µg
Vitamine C 46,2 mg
Vitamine D 0,8 µg
Vitamine E 8,4 mg
Vitamine K1 119,8 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu