Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 klein blik kidneybonen
- 1 klein blik bruine bonen
- 1 klein blik witte bonen
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- 100 gram varkensvleesreepjes
- 400 gram roerbakgroente
- chilivlokken
- 1 eetlepel Balsamico-azijn
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 98 x
- Labels
-
eiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Spoel de bonen in een vergiet af.
- Doe de drie soorten bonen met wat water in een pan en verwarm dit op klein vuur.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Verwarm de olie in een wok of koekenpan en bak hierin het vlees snel bruin.
- Bak de ui en de roerbakgroente ca. 5 minuten mee.
- Voeg wat chilivlokken en de balsamicoazijn toe.
- Giet de bonen af en schep het vlees-groentemengsel erdoor.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 529 kcal |
Koolhydraten | 56,8 gr |
Vetten | 10,1 gr |
Vezels | 29,4 gr |
Eiwitten | 37,7 gr |
Verzadigd vet | 2,3 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 3,4 gr |
Meerv. onv. vet | 3,6 gr |
Cholesterol | 18,5 mg |
Suikers | 7,7 gr |
Zout | 1,19 gr |
Calcium | 271,2 mg |
Magnesium | 156,8 mg |
Fosfor | 573,8 mg |
Kalium | 1624,7 mg |
Ijzer | 7,4 mg |
Jodium | 6,1 µg |
Koper | 1,02 mg |
Zink | 3,99 mg |
Seleen | 17,2 µg |
Vitamine A | 220,1 µg |
Vitamine B1 | 0,75 mg |
Vitamine B2 | 0,3 mg |
Vitamine B3 | 6,1 mg |
Vitamine B6 | 0,551 mg |
Foliumzuur | 163,6 µg |
Vitamine B12 | 0,15 µg |
Vitamine C | 31,6 mg |
Vitamine D | 0,2 µg |
Vitamine E | 3,5 mg |
Vitamine K1 | 193,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.