Terug

Snelle bonenpot

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 klein blik kidneybonen
  • 1 klein blik bruine bonen
  • 1 klein blik witte bonen
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram varkensvleesreepjes
  • 400 gram roerbakgroente
  • chilivlokken
  • 1 eetlepel Balsamico-azijn

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 98 x
  • Labels
  • eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Spoel de bonen in een vergiet af.
  2. Doe de drie soorten bonen met wat water in een pan en verwarm dit op klein vuur.
  3. Pel de ui en snijd hem klein.
  4. Verwarm de olie in een wok of koekenpan en bak hierin het vlees snel bruin.
  5. Bak de ui en de roerbakgroente ca. 5 minuten mee.
  6. Voeg wat chilivlokken en de balsamicoazijn toe.
  7. Giet de bonen af en schep het vlees-groentemengsel erdoor.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 529 kcal
Koolhydraten 56,8 gr
Vetten 10,1 gr
Vezels 29,4 gr
Eiwitten 37,7 gr
Verzadigd vet 2,3 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 3,4 gr
Meerv. onv. vet 3,6 gr
Cholesterol 18,5 mg
Suikers 7,7 gr
Zout 1,19 gr
Calcium 271,2 mg
Magnesium 156,8 mg
Fosfor 573,8 mg
Kalium 1624,7 mg
Ijzer 7,4 mg
Jodium 6,1 µg
Koper 1,02 mg
Zink 3,99 mg
Seleen 17,2 µg
Vitamine A 220,1 µg
Vitamine B1 0,75 mg
Vitamine B2 0,3 mg
Vitamine B3 6,1 mg
Vitamine B6 0,551 mg
Foliumzuur 163,6 µg
Vitamine B12 0,15 µg
Vitamine C 31,6 mg
Vitamine D 0,2 µg
Vitamine E 3,5 mg
Vitamine K1 193,3 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu