Terug

Noedelsoep met kip en cashewnoten

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 0.5 rode peper
  • 1 kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 300 gram roerbakgroente
  • 0.25 kippenbouillontablet met minder zout
  • 50 gram taugé
  • 150 gram volkoren noedels
  • 40 gram ongezouten cashewnoten
  • citroensap

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 125 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van melk

Bereiding

  1. Schil het stukje gemberwortel en snijd het heel fijn.
  2. Verwijder van de rode peper de pitjes. Snijd de peper klein.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes.
  4. Bak de kip met de gember en de peper in de hete olie gaar en bruin.
  5. Bak de roerbakgroente kort mee.
  6. Voeg 400 ml water met het stukje bouillontablet toe en kook de soep een paar minuten.
  7. Was de taugé.
  8. Voeg de noedels toe en laat de noedels gaar worden volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Warm de laatste minuut de taugé mee.
  10. Hak de cashewnoten grof.
  11. Maak de soep op smaak met wat citroensap.
  12. Strooi aan tafel de cashewnoten erover.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 642 kcal
Koolhydraten 61,9 gr
Vetten 20,7 gr
Vezels 9,6 gr
Eiwitten 47,2 gr
Verzadigd vet 4,5 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 9,3 gr
Meerv. onv. vet 5 gr
Cholesterol 89 mg
Suikers 8,7 gr
Zout 0,31 gr
Calcium 92,4 mg
Magnesium 203,8 mg
Fosfor 822,8 mg
Kalium 1354,7 mg
Ijzer 5,3 mg
Jodium 12,8 µg
Koper 0,87 mg
Zink 4,66 mg
Seleen 28,8 µg
Vitamine A 270,5 µg
Vitamine B1 0,58 mg
Vitamine B2 0,28 mg
Vitamine B3 16,8 mg
Vitamine B6 1,224 mg
Foliumzuur 87,5 µg
Vitamine B12 0,29 µg
Vitamine C 48,5 mg
Vitamine D 0,2 µg
Vitamine E 5,1 mg
Vitamine K1 21 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu