Fout

Ingrediënten
2 personen
- stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
- 0.5 rode peper
- 1 kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 300 gram roerbakgroente
- 0.25 kippenbouillontablet met minder zout
- 50 gram taugé
- 150 gram volkoren noedels
- 40 gram ongezouten cashewnoten
- citroensap
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 125 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van melk
Bereiding
- Schil het stukje gemberwortel en snijd het heel fijn.
- Verwijder van de rode peper de pitjes. Snijd de peper klein.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Bak de kip met de gember en de peper in de hete olie gaar en bruin.
- Bak de roerbakgroente kort mee.
- Voeg 400 ml water met het stukje bouillontablet toe en kook de soep een paar minuten.
- Was de taugé.
- Voeg de noedels toe en laat de noedels gaar worden volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Warm de laatste minuut de taugé mee.
- Hak de cashewnoten grof.
- Maak de soep op smaak met wat citroensap.
- Strooi aan tafel de cashewnoten erover.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 642 kcal |
Koolhydraten | 61,9 gr |
Vetten | 20,7 gr |
Vezels | 9,6 gr |
Eiwitten | 47,2 gr |
Verzadigd vet | 4,5 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 9,3 gr |
Meerv. onv. vet | 5 gr |
Cholesterol | 89 mg |
Suikers | 8,7 gr |
Zout | 0,31 gr |
Calcium | 92,4 mg |
Magnesium | 203,8 mg |
Fosfor | 822,8 mg |
Kalium | 1354,7 mg |
Ijzer | 5,3 mg |
Jodium | 12,8 µg |
Koper | 0,87 mg |
Zink | 4,66 mg |
Seleen | 28,8 µg |
Vitamine A | 270,5 µg |
Vitamine B1 | 0,58 mg |
Vitamine B2 | 0,28 mg |
Vitamine B3 | 16,8 mg |
Vitamine B6 | 1,224 mg |
Foliumzuur | 87,5 µg |
Vitamine B12 | 0,29 µg |
Vitamine C | 48,5 mg |
Vitamine D | 0,2 µg |
Vitamine E | 5,1 mg |
Vitamine K1 | 21 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.