Fout

Ingrediënten
4 personen
- 100 gram gerookte forel
- 1 eetlepel dikke halfvolle yoghurt
- 1 theelepel geraspte mierikswortel (potje)
- 4 bruine boterhammen
- 50 gram gegrilde rode paprika (koeling, zonder zout)
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Voorgerecht
- Bekeken 146 x
- Labels
-
geen varkensvleesbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van ei
Bereiding
- Verwijder de graatjes uit de forelfilet. Pluis de filet met de vingers in stukjes.
- Meng er de yoghurt en de mierikswortel door en maak het op smaak met wat peper.
- Rooster het brood lichtbruin en laat het afkoelen.
- Besmeer het brood met het forelmengsel en snijd de sneetjes schuin door.
- Garneer met reepjes gegrilde paprika.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 124 kcal |
Koolhydraten | 16 gr |
Vetten | 1,8 gr |
Vezels | 2 gr |
Eiwitten | 9,9 gr |
Verzadigd vet | 0,4 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 0,5 gr |
Meerv. onv. vet | 0,6 gr |
Cholesterol | 17,6 mg |
Suikers | 1,5 gr |
Zout | 0,42 gr |
Calcium | 28,2 mg |
Magnesium | 25,3 mg |
Fosfor | 139,2 mg |
Kalium | 228,7 mg |
Ijzer | 0,7 mg |
Jodium | 23,7 µg |
Koper | 0,08 mg |
Zink | 0,56 mg |
Seleen | 5,6 µg |
Vitamine A | 14,4 µg |
Vitamine B1 | 0,07 mg |
Vitamine B2 | 0,06 mg |
Vitamine B3 | 2,3 mg |
Vitamine B6 | 0,139 mg |
Foliumzuur | 20,7 µg |
Vitamine B12 | 1,45 µg |
Vitamine C | 16,4 mg |
Vitamine D | 2,4 µg |
Vitamine E | 1 mg |
Vitamine K1 | 0,7 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.