Terug

Toast met forelrillette

Recept foto

Ingrediënten

4 personen
  • 100 gram gerookte forel
  • 1 eetlepel dikke halfvolle yoghurt
  • 1 theelepel geraspte mierikswortel (potje)
  • 4 bruine boterhammen
  • 50 gram gegrilde rode paprika (koeling, zonder zout)

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Voorgerecht
  • Bekeken 146 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei

Bereiding

  1. Verwijder de graatjes uit de forelfilet. Pluis de filet met de vingers in stukjes.
  2. Meng er de yoghurt en de mierikswortel door en maak het op smaak met wat peper.
  3. Rooster het brood lichtbruin en laat het afkoelen.
  4. Besmeer het brood met het forelmengsel en snijd de sneetjes schuin door.
  5. Garneer met reepjes gegrilde paprika.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 124 kcal
Koolhydraten 16 gr
Vetten 1,8 gr
Vezels 2 gr
Eiwitten 9,9 gr
Verzadigd vet 0,4 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 0,5 gr
Meerv. onv. vet 0,6 gr
Cholesterol 17,6 mg
Suikers 1,5 gr
Zout 0,42 gr
Calcium 28,2 mg
Magnesium 25,3 mg
Fosfor 139,2 mg
Kalium 228,7 mg
Ijzer 0,7 mg
Jodium 23,7 µg
Koper 0,08 mg
Zink 0,56 mg
Seleen 5,6 µg
Vitamine A 14,4 µg
Vitamine B1 0,07 mg
Vitamine B2 0,06 mg
Vitamine B3 2,3 mg
Vitamine B6 0,139 mg
Foliumzuur 20,7 µg
Vitamine B12 1,45 µg
Vitamine C 16,4 mg
Vitamine D 2,4 µg
Vitamine E 1 mg
Vitamine K1 0,7 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu