Terug

Taartbodem, glutenvrij

Recept foto

Ingrediënten

12 personen
  • zachte margarine
  • 75 gram glutenvrij meel
  • 3 eetlepels maïzena (20 gram)
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 120 gram witte basterdsuiker

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Nagerecht
  • Bekeken 87 x
  • Labels
  • met weinig zout
    vrij van gluten
    vegetarisch
    vrij van melk
    weekkeuze

Bereiding

  1. Bedek de bodem van de springvorm met een stuk bakpapier. Bestrijk de randen van de vorm dun met margarine.
  2. Warm de oven voor op 175 °C.
  3. Zeef het meel met de maïzena.
  4. Breek de eieren in een kom en klop ze los. Voeg de basterdsuiker toe en dit tot het dik en schuimig is. Het moet als een lint van de lepel lopen.
  5. Zeef bij gedeelten het meel er boven en spatel het luchtig door de eiermassa.
  6. Schenk het beslag in de vorm en bak de taart onder het midden van de oven in ca. 25-30 minuten gaar.
  7. Laat de taart 5 minuten in de open oven afkoelen.
  8. Verwijder de rand en stort de taart op een rooster. Neem het bakpapier weg en laat de taart afkoelen.
  9. Snijd de taart horizontaal in 2 plakken.
  10. Bestrijk een plak met jam, vruchtenpuree of geklopte slagroom.
  11. Bestrijk de bovenkant hier ook mee of dek af met glazuur.
  12. Garneer de taart met fruit.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 92 kcal
Koolhydraten 16,3 gr
Vetten 1,9 gr
Vezels 0,1 gr
Eiwitten 2,5 gr
Verzadigd vet 0,5 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 0,7 gr
Meerv. onv. vet 0,3 gr
Cholesterol 61,8 mg
Suikers 9,9 gr
Zout 0,06 gr
Calcium 11,7 mg
Magnesium 4,7 mg
Fosfor 48 mg
Kalium 30 mg
Ijzer 0,5 mg
Jodium 6 µg
Koper 0,04 mg
Zink 0,35 mg
Seleen 3,5 µg
Vitamine A 39,2 µg
Vitamine B1 0,02 mg
Vitamine B2 0,06 mg
Vitamine B3 0,1 mg
Vitamine B6 0,027 mg
Foliumzuur 10,5 µg
Vitamine B12 0,26 µg
Vitamine C
Vitamine D 0,3 µg
Vitamine E 0,8 mg
Vitamine K1 0,1 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu