Fout

Ingrediënten
12 personen
- zachte margarine
- 75 gram glutenvrij meel
- 3 eetlepels maïzena (20 gram)
- 4 eieren op kamertemperatuur
- 120 gram witte basterdsuiker
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Nagerecht
- Bekeken 87 x
- Labels
-
met weinig zoutvrij van glutenvegetarischvrij van melkweekkeuze
Bereiding
- Bedek de bodem van de springvorm met een stuk bakpapier. Bestrijk de randen van de vorm dun met margarine.
- Warm de oven voor op 175 °C.
- Zeef het meel met de maïzena.
- Breek de eieren in een kom en klop ze los. Voeg de basterdsuiker toe en dit tot het dik en schuimig is. Het moet als een lint van de lepel lopen.
- Zeef bij gedeelten het meel er boven en spatel het luchtig door de eiermassa.
- Schenk het beslag in de vorm en bak de taart onder het midden van de oven in ca. 25-30 minuten gaar.
- Laat de taart 5 minuten in de open oven afkoelen.
- Verwijder de rand en stort de taart op een rooster. Neem het bakpapier weg en laat de taart afkoelen.
- Snijd de taart horizontaal in 2 plakken.
- Bestrijk een plak met jam, vruchtenpuree of geklopte slagroom.
- Bestrijk de bovenkant hier ook mee of dek af met glazuur.
- Garneer de taart met fruit.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 92 kcal |
Koolhydraten | 16,3 gr |
Vetten | 1,9 gr |
Vezels | 0,1 gr |
Eiwitten | 2,5 gr |
Verzadigd vet | 0,5 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 0,7 gr |
Meerv. onv. vet | 0,3 gr |
Cholesterol | 61,8 mg |
Suikers | 9,9 gr |
Zout | 0,06 gr |
Calcium | 11,7 mg |
Magnesium | 4,7 mg |
Fosfor | 48 mg |
Kalium | 30 mg |
Ijzer | 0,5 mg |
Jodium | 6 µg |
Koper | 0,04 mg |
Zink | 0,35 mg |
Seleen | 3,5 µg |
Vitamine A | 39,2 µg |
Vitamine B1 | 0,02 mg |
Vitamine B2 | 0,06 mg |
Vitamine B3 | 0,1 mg |
Vitamine B6 | 0,027 mg |
Foliumzuur | 10,5 µg |
Vitamine B12 | 0,26 µg |
Vitamine C | |
Vitamine D | 0,3 µg |
Vitamine E | 0,8 mg |
Vitamine K1 | 0,1 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.