Fout

Ingrediënten
2 personen
- 2 (rode) uien
- 1 teentje knoflook
- 0.5 rode peper
- 1 venkel
- 1 courgette
- 1 radicchio
- 1 eetlepel tomatenpuree, zonder zout
- 2 eetlepels olie
- 150 gram bulgur
- 4 takjes munt
- 0.5 citroen
- 50 gram hazelnoten
- 75 gram granaatappelpitjes
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 80 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eigeschikt voor zwangerenklimaatkanjervegetarischvrij van melk
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd 1 ui, de knoflook en de halve peper klein.
- Fruit de ui en knoflook met de tomatenpuree in 1 eetlepel olie zacht.
- Voeg de peper en de bulgur toe en bak kort mee. Giet er 300 ml water bij en breng dit aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat de bulgur afgedekt 10 minuten wellen. Giet eventueel overtollig vocht af. Laat de bulgur afkoelen.
- Was de munt en knip het klein.
- Was de halve citroen en rasp wat van de schil.
- Maak de bulgur op smaak de munt, geraspte citroenschil en wat citroensap.
- Laat van de venkel en de andere ui de wortelaanzet zitten, dan valt de groente niet uit elkaar. Snijd de venkel in 8 en de ui in 4 parten.
- Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in dikke plakken.
- Snijd de radicchio in 4 stukken.
- Rijg de groente aan satéprikkers of pennen en bestrijk ze met wat olie.
- Rooster de groente in 10 minuten in een grillpan gaar en lichtbruin. Draai de groente regelmatig.
- Hak de hazelnoten grof.
- Schep degranaatappelpitjes door de bulgur, strooi de hazelnoten erover en leg degroentespiesen erop.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 627 kcal |
Koolhydraten | 66,3 gr |
Vetten | 27,4 gr |
Vezels | 19,3 gr |
Eiwitten | 17,9 gr |
Verzadigd vet | 2,5 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 14,7 gr |
Meerv. onv. vet | 8,4 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 14,3 gr |
Zout | 0,36 gr |
Calcium | 212,9 mg |
Magnesium | 212,1 mg |
Fosfor | 459,3 mg |
Kalium | 1655,5 mg |
Ijzer | 6 mg |
Jodium | 11,7 µg |
Koper | 0,81 mg |
Zink | 3,29 mg |
Seleen | 3,2 µg |
Vitamine A | 52,4 µg |
Vitamine B1 | 0,45 mg |
Vitamine B2 | 0,23 mg |
Vitamine B3 | 5,8 mg |
Vitamine B6 | 0,769 mg |
Foliumzuur | 135,4 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 25,3 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 9,8 mg |
Vitamine K1 | 41,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.