Fout

Ingrediënten
2 personen
- stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
- 2 theelepel geraspte sinaasappelschil
- 0.5 eetlepel tandooripasta
- 4 eetlepels halfvolle yoghurt
- 200 gram lamsvleeslapjes
- 150 gram zilvervliesrijst
- 600 gram spitskool
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 52 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
- Meng de gemberwortel met de geraspte sinaasappelschil en de tandooripasta door de yoghurt.
- Bestrijk hiermee de lapjes lamsvlees. Laat het vlees afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de spitskool schoon en snijd de kool in repen.
- Verwarm de margarine en stoof hierin de spitskool in 8-10 minuten gaar.
- Verwarm de grill en gril het vlees in ca. 6 minuten gaar en bruin.
- Serveer de rijst en de spitskool bij het vlees.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 536 kcal |
Koolhydraten | 61,8 gr |
Vetten | 16,7 gr |
Vezels | 7,5 gr |
Eiwitten | 30,7 gr |
Verzadigd vet | 4,9 gr |
Trans vet | 0,5 gr |
Enkelv. onv. vet | 5,3 gr |
Meerv. onv. vet | 3,8 gr |
Cholesterol | 75,4 mg |
Suikers | 6,1 gr |
Zout | 0,48 gr |
Calcium | 143,4 mg |
Magnesium | 163,1 mg |
Fosfor | 510,3 mg |
Kalium | 882,4 mg |
Ijzer | 3,7 mg |
Jodium | 18,1 µg |
Koper | 0,33 mg |
Zink | 4,37 mg |
Seleen | 9,9 µg |
Vitamine A | 155 µg |
Vitamine B1 | 0,4 mg |
Vitamine B2 | 0,37 mg |
Vitamine B3 | 10,5 mg |
Vitamine B6 | 0,482 mg |
Foliumzuur | 93,4 µg |
Vitamine B12 | 2,02 µg |
Vitamine C | 18,5 mg |
Vitamine D | 0,6 µg |
Vitamine E | 2,9 mg |
Vitamine K1 | 129,9 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.