Terug

Lamsvlees in yoghurtmarinade, spitskool en rijst

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 2 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • 0.5 eetlepel tandooripasta
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 200 gram lamsvleeslapjes
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 600 gram spitskool
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 52 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren

Bereiding

  1. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  2. Meng de gemberwortel met de geraspte sinaasappelschil en de tandooripasta door de yoghurt.
  3. Bestrijk hiermee de lapjes lamsvlees. Laat het vlees afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
  4. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Maak de spitskool schoon en snijd de kool in repen.
  6. Verwarm de margarine en stoof hierin de spitskool in 8-10 minuten gaar.
  7. Verwarm de grill en gril het vlees in ca. 6 minuten gaar en bruin.
  8. Serveer de rijst en de spitskool bij het vlees.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 536 kcal
Koolhydraten 61,8 gr
Vetten 16,7 gr
Vezels 7,5 gr
Eiwitten 30,7 gr
Verzadigd vet 4,9 gr
Trans vet 0,5 gr
Enkelv. onv. vet 5,3 gr
Meerv. onv. vet 3,8 gr
Cholesterol 75,4 mg
Suikers 6,1 gr
Zout 0,48 gr
Calcium 143,4 mg
Magnesium 163,1 mg
Fosfor 510,3 mg
Kalium 882,4 mg
Ijzer 3,7 mg
Jodium 18,1 µg
Koper 0,33 mg
Zink 4,37 mg
Seleen 9,9 µg
Vitamine A 155 µg
Vitamine B1 0,4 mg
Vitamine B2 0,37 mg
Vitamine B3 10,5 mg
Vitamine B6 0,482 mg
Foliumzuur 93,4 µg
Vitamine B12 2,02 µg
Vitamine C 18,5 mg
Vitamine D 0,6 µg
Vitamine E 2,9 mg
Vitamine K1 129,9 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu