Fout

Ingrediënten
2 personen
- 500 gram aardappelen
- 4 eieren
- 1 kleine ui
- 250 gram doperwten (diepvries)
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 200 gram tomatenblokjes zonder zout
- peper, nootmuskaat
- mespunt tijm
- 100 ml halfvolle melk
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 111 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij diabetesvrij van glutengeschikt voor zwangerenbudgetvegetarisch
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
- Kook de eieren hard.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Fruit de ui zacht in de margarine.
- Doe de doperwtjes bij de ui en stoof de erwtjes in een paar minuten gaar.
- Meng de tomatenblokjes door de doperwten.
- Maak de groente op smaak met wat peper en wat tijm.
- Pel de eieren en halveer ze.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
- Geef de halve eieren en de aardappelpuree bij de groente.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 550 kcal |
Koolhydraten | 70,2 gr |
Vetten | 15,2 gr |
Vezels | 11,3 gr |
Eiwitten | 27,8 gr |
Verzadigd vet | 4,4 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 5,5 gr |
Meerv. onv. vet | 3,2 gr |
Cholesterol | 356,1 mg |
Suikers | 8,4 gr |
Zout | 0,55 gr |
Calcium | 214,5 mg |
Magnesium | 115,5 mg |
Fosfor | 538,8 mg |
Kalium | 1574,7 mg |
Ijzer | 7,1 mg |
Jodium | 50,8 µg |
Koper | 0,45 mg |
Zink | 3,85 mg |
Seleen | 18,8 µg |
Vitamine A | 325,1 µg |
Vitamine B1 | 0,59 mg |
Vitamine B2 | 0,64 mg |
Vitamine B3 | 5,5 mg |
Vitamine B6 | 0,776 mg |
Foliumzuur | 195,6 µg |
Vitamine B12 | 1,72 µg |
Vitamine C | 52,4 mg |
Vitamine D | 1,5 µg |
Vitamine E | 6,1 mg |
Vitamine K1 | 59,2 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.