Terug

Haagse doperwtjes van Hilde

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 500 gram aardappelen
  • 4 eieren
  • 1 kleine ui
  • 250 gram doperwten (diepvries)
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout
  • peper, nootmuskaat
  • mespunt tijm
  • 100 ml halfvolle melk

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 111 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij diabetes
    vrij van gluten
    geschikt voor zwangeren
    budget
    vegetarisch

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
  2. Kook de eieren hard.
  3. Pel de ui en snijd hem klein.
  4. Fruit de ui zacht in de margarine.
  5. Doe de doperwtjes bij de ui en stoof de erwtjes in een paar minuten gaar.
  6. Meng de tomatenblokjes door de doperwten.
  7. Maak de groente op smaak met wat peper en wat tijm.
  8. Pel de eieren en halveer ze.
  9. Breng de melk aan de kook.
  10. Maak van de aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  11. Geef de halve eieren en de aardappelpuree bij de groente.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 550 kcal
Koolhydraten 70,2 gr
Vetten 15,2 gr
Vezels 11,3 gr
Eiwitten 27,8 gr
Verzadigd vet 4,4 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 5,5 gr
Meerv. onv. vet 3,2 gr
Cholesterol 356,1 mg
Suikers 8,4 gr
Zout 0,55 gr
Calcium 214,5 mg
Magnesium 115,5 mg
Fosfor 538,8 mg
Kalium 1574,7 mg
Ijzer 7,1 mg
Jodium 50,8 µg
Koper 0,45 mg
Zink 3,85 mg
Seleen 18,8 µg
Vitamine A 325,1 µg
Vitamine B1 0,59 mg
Vitamine B2 0,64 mg
Vitamine B3 5,5 mg
Vitamine B6 0,776 mg
Foliumzuur 195,6 µg
Vitamine B12 1,72 µg
Vitamine C 52,4 mg
Vitamine D 1,5 µg
Vitamine E 6,1 mg
Vitamine K1 59,2 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu