Fout

Ingrediënten
2 personen
- 0.5 teentje knoflook
- 0.5 eetlepel olie
- 2 (oude) volkoren boterhammen
- 1 eetlepel olijventapenade
- 1 gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
- 1 theelepel kappertjes
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Voorgerecht
- Bekeken 183 x
- Labels
-
geen varkensvleesbij verhoogd cholesterolbij diabetesvegetarisch
Bereiding
- Pers het teentje knoflook boven een kommetje uit.
- Roer er de olie door.
- Snijd het brood diagonaal in tweeën en bestrijk het brood met de olie. Rooster het brood in een grillpan in 6 minuten lichtbruin. Laat het afkoelen.
- Pureer de paprika met de tapenade en de kappertjes tot een grove pasta.
- Maak het eventueel op smaak met wat peper.
- Bestrijk het brood met de spread.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 132 kcal |
Koolhydraten | 16 gr |
Vetten | 5 gr |
Vezels | 3,1 gr |
Eiwitten | 4,4 gr |
Verzadigd vet | 0,9 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 2,1 gr |
Meerv. onv. vet | 1,7 gr |
Cholesterol | 0,4 mg |
Suikers | 2,3 gr |
Zout | 0,6 gr |
Calcium | 17,4 mg |
Magnesium | 27,9 mg |
Fosfor | 80,7 mg |
Kalium | 167,5 mg |
Ijzer | 0,9 mg |
Jodium | 20,3 µg |
Koper | 0,11 mg |
Zink | 0,61 mg |
Seleen | 2,3 µg |
Vitamine A | 27,4 µg |
Vitamine B1 | 0,05 mg |
Vitamine B2 | 0,05 mg |
Vitamine B3 | 0,9 mg |
Vitamine B6 | 0,138 mg |
Foliumzuur | 28,6 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 38,8 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 2,7 mg |
Vitamine K1 | 3,4 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.