Terug

Toast met paprikaspread

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 0.5 teentje knoflook
  • 0.5 eetlepel olie
  • 2 (oude) volkoren boterhammen
  • 1 eetlepel olijventapenade
  • 1 gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • 1 theelepel kappertjes

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Voorgerecht
  • Bekeken 183 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vegetarisch

Bereiding

  1. Pers het teentje knoflook boven een kommetje uit.
  2. Roer er de olie door.
  3. Snijd het brood diagonaal in tweeën en bestrijk het brood met de olie. Rooster het brood in een grillpan in 6 minuten lichtbruin. Laat het afkoelen.
  4. Pureer de paprika met de tapenade en de kappertjes tot een grove pasta.
  5. Maak het eventueel op smaak met wat peper.
  6. Bestrijk het brood met de spread.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 132 kcal
Koolhydraten 16 gr
Vetten 5 gr
Vezels 3,1 gr
Eiwitten 4,4 gr
Verzadigd vet 0,9 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 2,1 gr
Meerv. onv. vet 1,7 gr
Cholesterol 0,4 mg
Suikers 2,3 gr
Zout 0,6 gr
Calcium 17,4 mg
Magnesium 27,9 mg
Fosfor 80,7 mg
Kalium 167,5 mg
Ijzer 0,9 mg
Jodium 20,3 µg
Koper 0,11 mg
Zink 0,61 mg
Seleen 2,3 µg
Vitamine A 27,4 µg
Vitamine B1 0,05 mg
Vitamine B2 0,05 mg
Vitamine B3 0,9 mg
Vitamine B6 0,138 mg
Foliumzuur 28,6 µg
Vitamine B12
Vitamine C 38,8 mg
Vitamine D
Vitamine E 2,7 mg
Vitamine K1 3,4 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu