Fout
Ingrediënten
2 personen
- 2 zoete aardappelen
- 1 eetlepel olie
- 3 eieren
- 1 rode grapefruit
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- handje rucola
- 3.5 struikjes witlof
- handje walnoten
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 107 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij diabetesvrij van glutengeschikt voor zwangerenklimaatkanjervegetarisch
Bereiding
- Warm de oven voor op 180 °C.
- Was de aardappelen en snijd ze in dikke repen.
- Meng de olie door de parten aardappel.
- Verdeel de aardappelen over de bakplaat en bak ze in de hete oven in ca. 25 minuten gaar en goudgeel.
- Kook de eieren hard.
- Schil de grapefruit dik en snijd de parten uit de vliezen. Vang het grapefruitsap op.
- Maak een dressing van het grapefruitsap en de yoghurt.
- Was de rucola en laat het goed uitlekken.
- Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in smalle repen.
- Meng de dressing, de grapefruit en de rucola door het witlof.
- Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade.
- Pel de eieren en snijd ze in parten.
- Serveer de witlofsalade met de friet en de parten ei.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 534 kcal |
| Koolhydraten | 61,7 gr |
| Vetten | 21,5 gr |
| Vezels | 9,6 gr |
| Eiwitten | 17,8 gr |
| Verzadigd vet | 4,4 gr |
| Trans vet | |
| Enkelv. onv. vet | 6,4 gr |
| Meerv. onv. vet | 8,4 gr |
| Cholesterol | 278,9 mg |
| Suikers | 39,2 gr |
| Zout | 0,53 gr |
| Calcium | 215,6 mg |
| Magnesium | 178,1 mg |
| Fosfor | 463,6 mg |
| Kalium | 1441 mg |
| Ijzer | 4,6 mg |
| Jodium | 34,9 µg |
| Koper | 0,74 mg |
| Zink | 2,9 mg |
| Seleen | 19,2 µg |
| Vitamine A | 1981 µg |
| Vitamine B1 | 0,43 mg |
| Vitamine B2 | 0,41 mg |
| Vitamine B3 | 2 mg |
| Vitamine B6 | 0,365 mg |
| Foliumzuur | 108,1 µg |
| Vitamine B12 | 1,21 µg |
| Vitamine C | 73 mg |
| Vitamine D | 1,4 µg |
| Vitamine E | 6,3 mg |
| Vitamine K1 | 11,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.