Terug

Witlof-grapefruitsalade

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 eetlepel olie
  • 3 eieren
  • 1 rode grapefruit
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • handje rucola
  • 3.5 struikjes witlof
  • handje walnoten

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 107 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij diabetes
    vrij van gluten
    geschikt voor zwangeren
    klimaatkanjer
    vegetarisch

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180 °C.
  2. Was de aardappelen en snijd ze in dikke repen.
  3. Meng de olie door de parten aardappel.
  4. Verdeel de aardappelen over de bakplaat en bak ze in de hete oven in ca. 25 minuten gaar en goudgeel.
  5. Kook de eieren hard.
  6. Schil de grapefruit dik en snijd de parten uit de vliezen. Vang het grapefruitsap op.
  7. Maak een dressing van het grapefruitsap en de yoghurt.
  8. Was de rucola en laat het goed uitlekken.
  9. Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in smalle repen.
  10. Meng de dressing, de grapefruit en de rucola door het witlof.
  11. Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade.
  12. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  13. Serveer de witlofsalade met de friet en de parten ei.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 534 kcal
Koolhydraten 61,7 gr
Vetten 21,5 gr
Vezels 9,6 gr
Eiwitten 17,8 gr
Verzadigd vet 4,4 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 6,4 gr
Meerv. onv. vet 8,4 gr
Cholesterol 278,9 mg
Suikers 39,2 gr
Zout 0,53 gr
Calcium 215,6 mg
Magnesium 178,1 mg
Fosfor 463,6 mg
Kalium 1441 mg
Ijzer 4,6 mg
Jodium 34,9 µg
Koper 0,74 mg
Zink 2,9 mg
Seleen 19,2 µg
Vitamine A 1981 µg
Vitamine B1 0,43 mg
Vitamine B2 0,41 mg
Vitamine B3 2 mg
Vitamine B6 0,365 mg
Foliumzuur 108,1 µg
Vitamine B12 1,21 µg
Vitamine C 73 mg
Vitamine D 1,4 µg
Vitamine E 6,3 mg
Vitamine K1 11,8 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu