Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 kleine aubergine
- 0.5 eetlepel olijfolie
- 2 plakjes gerookte zalm (2 x 20 gram)
- 40 gram hüttenkäse
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Voorgerecht
- Bekeken 35 x
- Labels
-
geen varkensvleesbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van ei
Bereiding
- Was de aubergine en snijd de steelaanzet en het uiteinde eraf.
- Snijd de aubergine in de lengte in 6 dunne plakken.
- Bestrijk de plakken dun met een beetje olie.
- Gril de aubergines op een hete grillpan in een paar minuten gaar en lichtbruin. Laat ze afkoelen.
- Snijd de plakjes gerookte zalm in de lengte in drieën.
- Leg op ieder plak aubergine een reepje zalm en verdeel de hüttenkäse erover.
- Rol de plakken aubergine op en steek ze vast met een cocktailprikker.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 98 kcal |
Koolhydraten | 3,4 gr |
Vetten | 5,4 gr |
Vezels | 2,3 gr |
Eiwitten | 7,5 gr |
Verzadigd vet | 1,4 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 3,1 gr |
Meerv. onv. vet | 0,7 gr |
Cholesterol | 13,6 mg |
Suikers | 3,2 gr |
Zout | 0,89 gr |
Calcium | 26,1 mg |
Magnesium | 15,2 mg |
Fosfor | 102,9 mg |
Kalium | 299,8 mg |
Ijzer | 0,6 mg |
Jodium | 5,3 µg |
Koper | 0,01 mg |
Zink | 0,22 mg |
Seleen | 4,1 µg |
Vitamine A | 16,2 µg |
Vitamine B1 | 0,1 mg |
Vitamine B2 | 0,13 mg |
Vitamine B3 | 2,7 mg |
Vitamine B6 | 0,186 mg |
Foliumzuur | 7,7 µg |
Vitamine B12 | 1,16 µg |
Vitamine C | 3,7 mg |
Vitamine D | 0,8 µg |
Vitamine E | 0,6 mg |
Vitamine K1 | 7 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.