Fout

Ingrediënten
2 personen
- 0.25 groentebouillontablet met minder zout
- 200 gram zalmfilet
- 150 gram volkoren couscous
- 400 gram prei
- 1 gele paprika
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 sinaasappel
- 8 takjes koriander
- 8 takjes koriander
- 4 eetlepels halfvolle yoghurt
- peper
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 95 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eigeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
- Snijd de zalm in repen.
- Neem de bouillon van het vuur en leg de zalm erin. Laat de zalm in 8 minuten gaar worden.
- Breng 200 ml water aan de kook. Giet het water over de couscous en laat het afgedekt 10 minuten wellen.
- Maak de prei en de paprika schoon. Snijd de prei in ringen en de paprika in reepjes.
- Verwarm de margarine en stoof hierin de prei kort. Voeg de paprika toe en stoof de groente in 6 minuten verder gaar.
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
- Schil de sinaasappel dik en snijd hem in plakken. Snijd de plakken sinaasappel in blokjes en vang het sap op.
- Was de koriander en knip de blaadjes klein.
- Meng de sinaasappel, het sap, de geraspte schil, de koriander en de yoghurt door de couscous. Maak op smaak met peper.
- Verdeel de couscous over 2 borden, leg de repen zalm erop en geef de groente erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 405 kcal |
Koolhydraten | 31,8 gr |
Vetten | 17,1 gr |
Vezels | 6,8 gr |
Eiwitten | 27 gr |
Verzadigd vet | 3,4 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 7,3 gr |
Meerv. onv. vet | 5 gr |
Cholesterol | 81,3 mg |
Suikers | 10,8 gr |
Zout | 0,29 gr |
Calcium | 131,3 mg |
Magnesium | 66,5 mg |
Fosfor | 357,5 mg |
Kalium | 1111 mg |
Ijzer | 1,6 mg |
Jodium | 33,9 µg |
Koper | 0,21 mg |
Zink | 1,22 mg |
Seleen | 30,8 µg |
Vitamine A | 126,4 µg |
Vitamine B1 | 0,26 mg |
Vitamine B2 | 0,27 mg |
Vitamine B3 | 9,2 mg |
Vitamine B6 | 0,819 mg |
Foliumzuur | 104,6 µg |
Vitamine B12 | 3,62 µg |
Vitamine C | 99,3 mg |
Vitamine D | 8,3 µg |
Vitamine E | 5,2 mg |
Vitamine K1 | 31,9 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.