Terug

Spaanse uiensoep

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 400 gram uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 0.25 groentebouillontablet met minder zout
  • tijm
  • 3 eieren
  • peper
  • 1 eetlepel olijventapenade
  • 4 volkoren boterhammen

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 79 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    met weinig zout
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren
    budget
    vegetarisch

Bereiding

  1. Pel de uien en de knoflook en snijd ze klein.
  2. Fruit de uien en de knoflook in de olie en laat de uien op laag vuur gaar worden.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe.
  4. Schenk er 200 ml water met het stukje bouillontablet en wat tijm bij en kook de soep nog 10 minuten.
  5. Kook de eieren hard.
  6. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  7. Maak de soep op smaak met wat peper.
  8. Verdeel de soep over 2 kommen en schep de olijventapenade erop. Geef de parten ei en het brood erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 556 kcal
Koolhydraten 61,7 gr
Vetten 22,5 gr
Vezels 10,6 gr
Eiwitten 21,8 gr
Verzadigd vet 5,5 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 10,8 gr
Meerv. onv. vet 3,9 gr
Cholesterol 265,5 mg
Suikers 12,8 gr
Zout 3,37 gr
Calcium 147,8 mg
Magnesium 96,1 mg
Fosfor 420,8 mg
Kalium 1543,5 mg
Ijzer 5,6 mg
Jodium 68,4 µg
Koper 0,43 mg
Zink 3,03 mg
Seleen 16,5 µg
Vitamine A 184,2 µg
Vitamine B1 0,23 mg
Vitamine B2 0,38 mg
Vitamine B3 2 mg
Vitamine B6 0,47 mg
Foliumzuur 154 µg
Vitamine B12 1,12 µg
Vitamine C 21,1 mg
Vitamine D 0,8 µg
Vitamine E 5,9 mg
Vitamine K1 14,6 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu