Fout
Ingrediënten
2 personen
- 400 gram uien
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- 200 gram tomatenblokjes zonder zout
- 0.25 groentebouillontablet met minder zout
- tijm
- 3 eieren
- peper
- 1 eetlepel olijventapenade
- 4 volkoren boterhammen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 79 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij diabetesgeschikt voor zwangerenbudgetvegetarisch
Bereiding
- Pel de uien en de knoflook en snijd ze klein.
- Fruit de uien en de knoflook in de olie en laat de uien op laag vuur gaar worden.
- Voeg de tomatenblokjes toe.
- Schenk er 200 ml water met het stukje bouillontablet en wat tijm bij en kook de soep nog 10 minuten.
- Kook de eieren hard.
- Pel de eieren en snijd ze in parten.
- Maak de soep op smaak met wat peper.
- Verdeel de soep over 2 kommen en schep de olijventapenade erop. Geef de parten ei en het brood erbij.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 556 kcal |
| Koolhydraten | 61,7 gr |
| Vetten | 22,5 gr |
| Vezels | 10,6 gr |
| Eiwitten | 21,8 gr |
| Verzadigd vet | 5,5 gr |
| Trans vet | |
| Enkelv. onv. vet | 10,8 gr |
| Meerv. onv. vet | 3,9 gr |
| Cholesterol | 265,5 mg |
| Suikers | 12,8 gr |
| Zout | 3,37 gr |
| Calcium | 147,8 mg |
| Magnesium | 96,1 mg |
| Fosfor | 420,8 mg |
| Kalium | 1543,5 mg |
| Ijzer | 5,6 mg |
| Jodium | 68,4 µg |
| Koper | 0,43 mg |
| Zink | 3,03 mg |
| Seleen | 16,5 µg |
| Vitamine A | 184,2 µg |
| Vitamine B1 | 0,23 mg |
| Vitamine B2 | 0,38 mg |
| Vitamine B3 | 2 mg |
| Vitamine B6 | 0,47 mg |
| Foliumzuur | 154 µg |
| Vitamine B12 | 1,12 µg |
| Vitamine C | 21,1 mg |
| Vitamine D | 0,8 µg |
| Vitamine E | 5,9 mg |
| Vitamine K1 | 14,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.