Fout
Ingrediënten
2 personen
- 150 gram bruine linzen
- 1.5 theelepels ras el hanout
- 1.5 theelepels ras el hanout
- 500 gram pompoen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
- 1 tomaat
- 0.5 groene peper
- 2 eetlepels olie
- 0.5 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 100 ml groentebouillon met minder zout
- 0.5 bosje koriander
- 0.5 bosje koriander
- 2 stukjes bruin of volkoren (Turks) brood
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 87 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eigeschikt voor zwangerenbudgetklimaatkanjervegetarischvrij van melk
Bereiding
- Was de linzen. Kook de linzen in ruim water met 1 theelepel ras el hanout 20 minuten.
- Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in blokjes of repen.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
- Was de tomaat en snijd hem in stukjes.
- Was de peper en verwijder de pitjes. Snijd de peper in smalle ringen.
- Fruit de ui en de knoflook enkele minuten zacht in de olie.
- Fruit de komijn, de geraspte gember en de rest van de ras el hanout mee tot het gaat geuren.
- Voeg de blokjes pompoen toe met de peper, de tomaat en de bouillon. Stoof de pompoen 10 minuten.
- Laat de linzen uitlekken en schep ze door de pompoen. Stoof het geheel in nog 5 minuten verder gaar.
- Was de koriander en knip het klein.
- Maak het gerecht op smaak met de koriander en serveer er brood bij.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 528 kcal |
| Koolhydraten | 66,2 gr |
| Vetten | 13,7 gr |
| Vezels | 21,1 gr |
| Eiwitten | 24,3 gr |
| Verzadigd vet | 2,8 gr |
| Trans vet | |
| Enkelv. onv. vet | 4,5 gr |
| Meerv. onv. vet | 5,3 gr |
| Cholesterol | 0,6 mg |
| Suikers | 7,3 gr |
| Zout | 0,71 gr |
| Calcium | 150,6 mg |
| Magnesium | 134,3 mg |
| Fosfor | 454,9 mg |
| Kalium | 1410,5 mg |
| Ijzer | 7,4 mg |
| Jodium | 34,3 µg |
| Koper | 0,96 mg |
| Zink | 4,15 mg |
| Seleen | 15,3 µg |
| Vitamine A | 70,3 µg |
| Vitamine B1 | 0,67 mg |
| Vitamine B2 | 0,23 mg |
| Vitamine B3 | 3,6 mg |
| Vitamine B6 | 0,474 mg |
| Foliumzuur | 64,5 µg |
| Vitamine B12 | |
| Vitamine C | 43,3 mg |
| Vitamine D | |
| Vitamine E | 5,7 mg |
| Vitamine K1 | 70 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.