Terug

Stoofpot van linzen met pompoen

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 150 gram bruine linzen
  • 1.5 theelepels ras el hanout
  • 1.5 theelepels ras el hanout
  • 500 gram pompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 tomaat
  • 0.5 groene peper
  • 2 eetlepels olie
  • 0.5 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 100 ml groentebouillon met minder zout
  • 0.5 bosje koriander
  • 0.5 bosje koriander
  • 2 stukjes bruin of volkoren (Turks) brood

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 87 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    budget
    klimaatkanjer
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Was de linzen. Kook de linzen in ruim water met 1 theelepel ras el hanout 20 minuten.
  2. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in blokjes of repen.
  3. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  4. Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
  5. Was de tomaat en snijd hem in stukjes.
  6. Was de peper en verwijder de pitjes. Snijd de peper in smalle ringen.
  7. Fruit de ui en de knoflook enkele minuten zacht in de olie.
  8. Fruit de komijn, de geraspte gember en de rest van de ras el hanout mee tot het gaat geuren.
  9. Voeg de blokjes pompoen toe met de peper, de tomaat en de bouillon. Stoof de pompoen 10 minuten.
  10. Laat de linzen uitlekken en schep ze door de pompoen. Stoof het geheel in nog 5 minuten verder gaar.
  11. Was de koriander en knip het klein.
  12. Maak het gerecht op smaak met de koriander en serveer er brood bij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 528 kcal
Koolhydraten 66,2 gr
Vetten 13,7 gr
Vezels 21,1 gr
Eiwitten 24,3 gr
Verzadigd vet 2,8 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 4,5 gr
Meerv. onv. vet 5,3 gr
Cholesterol 0,6 mg
Suikers 7,3 gr
Zout 0,71 gr
Calcium 150,6 mg
Magnesium 134,3 mg
Fosfor 454,9 mg
Kalium 1410,5 mg
Ijzer 7,4 mg
Jodium 34,3 µg
Koper 0,96 mg
Zink 4,15 mg
Seleen 15,3 µg
Vitamine A 70,3 µg
Vitamine B1 0,67 mg
Vitamine B2 0,23 mg
Vitamine B3 3,6 mg
Vitamine B6 0,474 mg
Foliumzuur 64,5 µg
Vitamine B12
Vitamine C 43,3 mg
Vitamine D
Vitamine E 5,7 mg
Vitamine K1 70 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu