Terug

Prei met geitenkaas en linzen

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 200 gram bruine linzen
  • 1 laurierblad
  • 3 kruidnagels
  • 600 gram prei
  • 1 vleestomaat
  • 50 gram verse geitenkaas
  • 3 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 eetlepel olie

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 175 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    klimaatkanjer
    vegetarisch

Bereiding

  1. Was de linzen in een zeef.
  2. Kook de linzen met het laurierblad en de kruidnagels in ca. 20 minuten gaar.
  3. Maak de prei schoon en snijd de groente in schuine stukken van ± 5 cm.
  4. Kook de prei in een bodempje water net gaar.
  5. Was de vleestomaat en snijd hem stukjes.
  6. Doe de prei met de tomaat in een ovenvaste schaal.
  7. Meng de geitenkaas met de yoghurt en verdeel dit over de groente.
  8. Laat de kaas onder de grill lichtbruin kleuren.
  9. Neem het laurierblad uit de linzen en meng de olie erdoor. Geef de linzen bij de prei.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 491 kcal
Koolhydraten 52,2 gr
Vetten 13 gr
Vezels 24,6 gr
Eiwitten 28,5 gr
Verzadigd vet 4,4 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 4,3 gr
Meerv. onv. vet 3,1 gr
Cholesterol 13,4 mg
Suikers 7,4 gr
Zout 0,34 gr
Calcium 260,2 mg
Magnesium 144,5 mg
Fosfor 547,2 mg
Kalium 1767,8 mg
Ijzer 6,4 mg
Jodium 12,1 µg
Koper 1,17 mg
Zink 4,72 mg
Seleen 17,2 µg
Vitamine A 127,7 µg
Vitamine B1 0,51 mg
Vitamine B2 0,31 mg
Vitamine B3 2,9 mg
Vitamine B6 0,633 mg
Foliumzuur 120,5 µg
Vitamine B12 0,16 µg
Vitamine C 23 mg
Vitamine D
Vitamine E 3,5 mg
Vitamine K1 34,2 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu