Fout

Ingrediënten
2 personen
- 200 gram bruine linzen
- 1 laurierblad
- 3 kruidnagels
- 600 gram prei
- 1 vleestomaat
- 50 gram verse geitenkaas
- 3 eetlepels halfvolle yoghurt
- 1 eetlepel olie
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 175 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenklimaatkanjervegetarisch
Bereiding
- Was de linzen in een zeef.
- Kook de linzen met het laurierblad en de kruidnagels in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de prei schoon en snijd de groente in schuine stukken van ± 5 cm.
- Kook de prei in een bodempje water net gaar.
- Was de vleestomaat en snijd hem stukjes.
- Doe de prei met de tomaat in een ovenvaste schaal.
- Meng de geitenkaas met de yoghurt en verdeel dit over de groente.
- Laat de kaas onder de grill lichtbruin kleuren.
- Neem het laurierblad uit de linzen en meng de olie erdoor. Geef de linzen bij de prei.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 491 kcal |
Koolhydraten | 52,2 gr |
Vetten | 13 gr |
Vezels | 24,6 gr |
Eiwitten | 28,5 gr |
Verzadigd vet | 4,4 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 4,3 gr |
Meerv. onv. vet | 3,1 gr |
Cholesterol | 13,4 mg |
Suikers | 7,4 gr |
Zout | 0,34 gr |
Calcium | 260,2 mg |
Magnesium | 144,5 mg |
Fosfor | 547,2 mg |
Kalium | 1767,8 mg |
Ijzer | 6,4 mg |
Jodium | 12,1 µg |
Koper | 1,17 mg |
Zink | 4,72 mg |
Seleen | 17,2 µg |
Vitamine A | 127,7 µg |
Vitamine B1 | 0,51 mg |
Vitamine B2 | 0,31 mg |
Vitamine B3 | 2,9 mg |
Vitamine B6 | 0,633 mg |
Foliumzuur | 120,5 µg |
Vitamine B12 | 0,16 µg |
Vitamine C | 23 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 3,5 mg |
Vitamine K1 | 34,2 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.