Fout

Ingrediënten
2 personen
- 2 perziken
- 0.5 vanillestokje
- 0.5 vanillestokje
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Nagerecht
- Bekeken 39 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Trek het velletje van de perziken. Dompel ze daarvoor eventueel 20 tellen in kokend water.
- Halveer de perziken en verwijder de pit.
- Snijd het vanillestokje in de lengte open.
- Breng 100 ml water met het vanillestokje en de suiker aan de kook. Doe de perzikhelften erin en laat de perziken tegen de kook aan in ca. 5 minuten zacht worden.
- Neem de perziken uit het vocht.
- Kook het vocht op hoog vuur zonder deksel tot de helft in.
- Verwijder het vanillestokje en laat de vloeistof afkoelen.
- Schenk het over de perzikhelften.
- Geef er eventueel een schepje yoghurt bij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 87 kcal |
Koolhydraten | 17,8 gr |
Vetten | 0,2 gr |
Vezels | 1,5 gr |
Eiwitten | 1,7 gr |
Verzadigd vet | 0,1 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | |
Meerv. onv. vet | |
Cholesterol | 0,6 mg |
Suikers | 17,8 gr |
Zout | 0,02 gr |
Calcium | 25,3 mg |
Magnesium | 10,8 mg |
Fosfor | 37,4 mg |
Kalium | 217,4 mg |
Ijzer | 0,2 mg |
Jodium | 2,2 µg |
Koper | 0,07 mg |
Zink | 0,18 mg |
Seleen | 0,2 µg |
Vitamine A | 11,2 µg |
Vitamine B1 | 0,02 mg |
Vitamine B2 | 0,05 mg |
Vitamine B3 | 0,6 mg |
Vitamine B6 | 0,031 mg |
Foliumzuur | 4,7 µg |
Vitamine B12 | 0,06 µg |
Vitamine C | 8 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | |
Vitamine K1 | 6,4 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.