Terug

Gepocheerde perzik

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 2 perziken
  • 0.5 vanillestokje
  • 0.5 vanillestokje
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Nagerecht
  • Bekeken 39 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Trek het velletje van de perziken. Dompel ze daarvoor eventueel 20 tellen in kokend water.
  2. Halveer de perziken en verwijder de pit.
  3. Snijd het vanillestokje in de lengte open.
  4. Breng 100 ml water met het vanillestokje en de suiker aan de kook. Doe de perzikhelften erin en laat de perziken tegen de kook aan in ca. 5 minuten zacht worden.
  5. Neem de perziken uit het vocht.
  6. Kook het vocht op hoog vuur zonder deksel tot de helft in.
  7. Verwijder het vanillestokje en laat de vloeistof afkoelen.
  8. Schenk het over de perzikhelften.
  9. Geef er eventueel een schepje yoghurt bij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 87 kcal
Koolhydraten 17,8 gr
Vetten 0,2 gr
Vezels 1,5 gr
Eiwitten 1,7 gr
Verzadigd vet 0,1 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet
Meerv. onv. vet
Cholesterol 0,6 mg
Suikers 17,8 gr
Zout 0,02 gr
Calcium 25,3 mg
Magnesium 10,8 mg
Fosfor 37,4 mg
Kalium 217,4 mg
Ijzer 0,2 mg
Jodium 2,2 µg
Koper 0,07 mg
Zink 0,18 mg
Seleen 0,2 µg
Vitamine A 11,2 µg
Vitamine B1 0,02 mg
Vitamine B2 0,05 mg
Vitamine B3 0,6 mg
Vitamine B6 0,031 mg
Foliumzuur 4,7 µg
Vitamine B12 0,06 µg
Vitamine C 8 mg
Vitamine D
Vitamine E
Vitamine K1 6,4 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu