Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 eetlepel geschaafde amandelen
- 1 volkoren eierkoek
- 0.5 perssinaasappel
- 1 appel
- 2 eetlepels (abrikozen)jam zonder suiker
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Nagerecht
- Bekeken 35 x
- Labels
-
geen varkensvleesbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangerenvegetarischweekkeuze
Bereiding
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan, neem ze uit de pan en laat ze afkoelen.
- Snijd de eierkoek in kleine blokjes en verdeel ze over 2 glazen schaaltjes of coupes.
- Pers de sinaasappel uit.
- Schil de appel, snijd hem in kleine blokjes en doe ze in de schaaltjes.
- Roer de jam los met het sinaasappelsap en schep dit op de appelblokjes.
- Verdeel de vla erover en garneer met de amandelen.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 157 kcal |
Koolhydraten | 30,7 gr |
Vetten | 2,2 gr |
Vezels | 2,7 gr |
Eiwitten | 2,1 gr |
Verzadigd vet | 0,3 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 1,1 gr |
Meerv. onv. vet | 0,6 gr |
Cholesterol | 17,1 mg |
Suikers | 23,7 gr |
Zout | 0,06 gr |
Calcium | 19,8 mg |
Magnesium | 17,9 mg |
Fosfor | 52 mg |
Kalium | 164,6 mg |
Ijzer | 0,5 mg |
Jodium | 5,3 µg |
Koper | 0,07 mg |
Zink | 0,33 mg |
Seleen | 1,3 µg |
Vitamine A | 14,1 µg |
Vitamine B1 | 0,04 mg |
Vitamine B2 | 0,05 mg |
Vitamine B3 | 0,5 mg |
Vitamine B6 | 0,054 mg |
Foliumzuur | 10,5 µg |
Vitamine B12 | 0,07 µg |
Vitamine C | 12,9 mg |
Vitamine D | 0,1 µg |
Vitamine E | 1,2 mg |
Vitamine K1 | 2,1 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.