Ingrediënten

2 personen
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen
  • 1 volkoren eierkoek
  • 0.5 perssinaasappel
  • 1 appel
  • 2 eetlepels (abrikozen)jam zonder suiker

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Nagerecht
  • Bekeken 35 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch
    weekkeuze

Bereiding

  1. Rooster de amandelen in een droge koekenpan, neem ze uit de pan en laat ze afkoelen.
  2. Snijd de eierkoek in kleine blokjes en verdeel ze over 2 glazen schaaltjes of coupes.
  3. Pers de sinaasappel uit.
  4. Schil de appel, snijd hem in kleine blokjes en doe ze in de schaaltjes.
  5. Roer de jam los met het sinaasappelsap en schep dit op de appelblokjes.
  6. Verdeel de vla erover en garneer met de amandelen.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 157 kcal
Koolhydraten 30,7 gr
Vetten 2,2 gr
Vezels 2,7 gr
Eiwitten 2,1 gr
Verzadigd vet 0,3 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 1,1 gr
Meerv. onv. vet 0,6 gr
Cholesterol 17,1 mg
Suikers 23,7 gr
Zout 0,06 gr
Calcium 19,8 mg
Magnesium 17,9 mg
Fosfor 52 mg
Kalium 164,6 mg
Ijzer 0,5 mg
Jodium 5,3 µg
Koper 0,07 mg
Zink 0,33 mg
Seleen 1,3 µg
Vitamine A 14,1 µg
Vitamine B1 0,04 mg
Vitamine B2 0,05 mg
Vitamine B3 0,5 mg
Vitamine B6 0,054 mg
Foliumzuur 10,5 µg
Vitamine B12 0,07 µg
Vitamine C 12,9 mg
Vitamine D 0,1 µg
Vitamine E 1,2 mg
Vitamine K1 2,1 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu