Terug

Fusilli met kip

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 200 gram volkoren fusilli of andere pasta
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 1 prei
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 200 gram kipfilet
  • peper
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels kappertjes
  • oregano

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 130 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Kook de fusilli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Pel de knoflook en de sjalotten en snijd het klein.
  3. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  4. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  5. Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper.
  6. Verwarm de olie en bak hierin de kip al omscheppend in 5 minuten bruin.
  7. Bak de knoflook en de sjalotten mee. Voeg de tomaatjes en de prei toe en smoor 5 minuten mee.
  8. Voeg de uitgelekte fusilli toe en laat dit al omscheppend heet worden.
  9. Maak de pasta op smaak met de kappertjes, peper en oregano.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 614 kcal
Koolhydraten 74,3 gr
Vetten 12,1 gr
Vezels 11,4 gr
Eiwitten 46,2 gr
Verzadigd vet 2,7 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 4,9 gr
Meerv. onv. vet 2,8 gr
Cholesterol 89 mg
Suikers 9,3 gr
Zout 0,42 gr
Calcium 103,2 mg
Magnesium 176,8 mg
Fosfor 803,2 mg
Kalium 1490,5 mg
Ijzer 5,2 mg
Jodium 14,5 µg
Koper 0,64 mg
Zink 4,1 mg
Seleen 22,3 µg
Vitamine A 103,7 µg
Vitamine B1 0,65 mg
Vitamine B2 0,27 mg
Vitamine B3 17,7 mg
Vitamine B6 1,289 mg
Foliumzuur 80,8 µg
Vitamine B12 0,29 µg
Vitamine C 28,9 mg
Vitamine D 0,2 µg
Vitamine E 2,9 mg
Vitamine K1 21,4 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu