Fout

Ingrediënten
2 personen
- 200 gram volkoren fusilli of andere pasta
- 2 teentjes knoflook
- 2 sjalotjes
- 1 prei
- 200 gram kerstomaatjes
- 200 gram kipfilet
- peper
- 1 eetlepel olie
- 2 theelepels kappertjes
- oregano
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 130 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Kook de fusilli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Pel de knoflook en de sjalotten en snijd het klein.
- Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Was de kerstomaatjes en halveer ze.
- Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper.
- Verwarm de olie en bak hierin de kip al omscheppend in 5 minuten bruin.
- Bak de knoflook en de sjalotten mee. Voeg de tomaatjes en de prei toe en smoor 5 minuten mee.
- Voeg de uitgelekte fusilli toe en laat dit al omscheppend heet worden.
- Maak de pasta op smaak met de kappertjes, peper en oregano.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 614 kcal |
Koolhydraten | 74,3 gr |
Vetten | 12,1 gr |
Vezels | 11,4 gr |
Eiwitten | 46,2 gr |
Verzadigd vet | 2,7 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 4,9 gr |
Meerv. onv. vet | 2,8 gr |
Cholesterol | 89 mg |
Suikers | 9,3 gr |
Zout | 0,42 gr |
Calcium | 103,2 mg |
Magnesium | 176,8 mg |
Fosfor | 803,2 mg |
Kalium | 1490,5 mg |
Ijzer | 5,2 mg |
Jodium | 14,5 µg |
Koper | 0,64 mg |
Zink | 4,1 mg |
Seleen | 22,3 µg |
Vitamine A | 103,7 µg |
Vitamine B1 | 0,65 mg |
Vitamine B2 | 0,27 mg |
Vitamine B3 | 17,7 mg |
Vitamine B6 | 1,289 mg |
Foliumzuur | 80,8 µg |
Vitamine B12 | 0,29 µg |
Vitamine C | 28,9 mg |
Vitamine D | 0,2 µg |
Vitamine E | 2,9 mg |
Vitamine K1 | 21,4 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.