Terug

Toast met gestoomde makreel

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 kleine gare aardappel
  • 100 gram gestoomde makreel
  • 1 theelepel geraspte mierikswortel
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • citroensap
  • 2 (oude) bruine boterhammen

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Voorgerecht
  • Bekeken 97 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes

Bereiding

  1. Pureer de aardappel en meng er de makreel door.
  2. Maak het mengsel smeuïg en op smaak met de mierikswortel, de yoghurt en een paar druppels citroensap.
  3. Rooster het brood lichtbruin en snijd het tweemaal schuin door.
  4. Besmeer het brood met het makreelmengsel.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 272 kcal
Koolhydraten 20,8 gr
Vetten 13,9 gr
Vezels 2,3 gr
Eiwitten 14,4 gr
Verzadigd vet 3,1 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 5,9 gr
Meerv. onv. vet 3,8 gr
Cholesterol 37 mg
Suikers 1,6 gr
Zout 0,71 gr
Calcium 45,6 mg
Magnesium 35,5 mg
Fosfor 179,8 mg
Kalium 334,1 mg
Ijzer 1,3 mg
Jodium 81,2 µg
Koper 0,12 mg
Zink 0,77 mg
Seleen 25,6 µg
Vitamine A 29,4 µg
Vitamine B1 0,1 mg
Vitamine B2 0,22 mg
Vitamine B3 5,7 mg
Vitamine B6 0,171 mg
Foliumzuur 19,7 µg
Vitamine B12 3,06 µg
Vitamine C 7 mg
Vitamine D 2,2 µg
Vitamine E 0,4 mg
Vitamine K1

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu