Fout

Ingrediënten
2 personen
- 500 gram aardappelen
- 500 gram prei
- 150 gram rundertartaar
- 100 halfvolle yoghurt
- 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 44 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water net gaar.
- Maak de prei schoon en snijd de groente in grove ringen.
- Bak de tartaar in een braadpan al roerend gaar en rul.
- Bak de currypasta even mee.
- Voeg de prei toe en roerbak de prei in enkele minuten gaar.
- Warm de grill voor.
- Snijd de aardappelen in plakken.
- Schep het preimengsel in een ovenvaste schaal en dek dit af met de plakken aardappel.
- Meng de yoghurt met de kaas en verdeel dit over de aardappelen.
- Laat de schotel onder de hete grill in 15 minuten goudgeel kleuren.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 416 kcal |
Koolhydraten | 45,7 gr |
Vetten | 10,4 gr |
Vezels | 8,3 gr |
Eiwitten | 30,5 gr |
Verzadigd vet | 5,1 gr |
Trans vet | 0,2 gr |
Enkelv. onv. vet | 2,8 gr |
Meerv. onv. vet | 1,3 gr |
Cholesterol | 46,3 mg |
Suikers | 5,8 gr |
Zout | 0,61 gr |
Calcium | 385,5 mg |
Magnesium | 94,8 mg |
Fosfor | 457,8 mg |
Kalium | 1588,8 mg |
Ijzer | 3,7 mg |
Jodium | 24,4 µg |
Koper | 0,39 mg |
Zink | 5,86 mg |
Seleen | 9,3 µg |
Vitamine A | 102,9 µg |
Vitamine B1 | 0,24 mg |
Vitamine B2 | 0,36 mg |
Vitamine B3 | 6,1 mg |
Vitamine B6 | 0,868 mg |
Foliumzuur | 135,6 µg |
Vitamine B12 | 2,03 µg |
Vitamine C | 41,8 mg |
Vitamine D | 0,5 µg |
Vitamine E | 2,3 mg |
Vitamine K1 | 19,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.