Ingrediënten

2 personen
  • 500 gram aardappelen
  • 500 gram prei
  • 150 gram rundertartaar
  • 100 halfvolle yoghurt
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 44 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water net gaar.
  2. Maak de prei schoon en snijd de groente in grove ringen.
  3. Bak de tartaar in een braadpan al roerend gaar en rul.
  4. Bak de currypasta even mee.
  5. Voeg de prei toe en roerbak de prei in enkele minuten gaar.
  6. Warm de grill voor.
  7. Snijd de aardappelen in plakken.
  8. Schep het preimengsel in een ovenvaste schaal en dek dit af met de plakken aardappel.
  9. Meng de yoghurt met de kaas en verdeel dit over de aardappelen.
  10. Laat de schotel onder de hete grill in 15 minuten goudgeel kleuren.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 416 kcal
Koolhydraten 45,7 gr
Vetten 10,4 gr
Vezels 8,3 gr
Eiwitten 30,5 gr
Verzadigd vet 5,1 gr
Trans vet 0,2 gr
Enkelv. onv. vet 2,8 gr
Meerv. onv. vet 1,3 gr
Cholesterol 46,3 mg
Suikers 5,8 gr
Zout 0,61 gr
Calcium 385,5 mg
Magnesium 94,8 mg
Fosfor 457,8 mg
Kalium 1588,8 mg
Ijzer 3,7 mg
Jodium 24,4 µg
Koper 0,39 mg
Zink 5,86 mg
Seleen 9,3 µg
Vitamine A 102,9 µg
Vitamine B1 0,24 mg
Vitamine B2 0,36 mg
Vitamine B3 6,1 mg
Vitamine B6 0,868 mg
Foliumzuur 135,6 µg
Vitamine B12 2,03 µg
Vitamine C 41,8 mg
Vitamine D 0,5 µg
Vitamine E 2,3 mg
Vitamine K1 19,6 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu