Fout

Ingrediënten
2 personen
- 150 gram zilvervliesrijst
- 0.25 (groente)bouillontablet met minder zout
- 400 gram sperziebonen
- 2 stukjes zalmfilet
- peper
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 0.5 citroen
- mespunt tijm
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 31 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in water met het stukje bouillontablet gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze in een bodempje water in 10 minuten gaar.
- Bestrooi de zalm met peper. Bak de vis in 2 eetlepels margarine in ca. 8 minuten gaar.
- Pel de sjalot en de knoflook en snijd het klein.
- Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil af. Pers de citroen uit.
- Fruit de sjalot en de knoflook in de rest van de margarine glazig.
- Bak de gare rijst even mee.
- Maak de rijst op smaak met geraspte citroenschil, wat citroensap en wat tijm. Geef de zalm en de sperziebonen erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 622 kcal |
Koolhydraten | 61,5 gr |
Vetten | 26,2 gr |
Vezels | 9 gr |
Eiwitten | 30,3 gr |
Verzadigd vet | 4,3 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 10,9 gr |
Meerv. onv. vet | 9 gr |
Cholesterol | 80,3 mg |
Suikers | 3,8 gr |
Zout | 0,15 gr |
Calcium | 145,1 mg |
Magnesium | 204,1 mg |
Fosfor | 551,6 mg |
Kalium | 1249,4 mg |
Ijzer | 3,6 mg |
Jodium | 33,5 µg |
Koper | 0,39 mg |
Zink | 1,91 mg |
Seleen | 37,7 µg |
Vitamine A | 198,8 µg |
Vitamine B1 | 0,51 mg |
Vitamine B2 | 0,31 mg |
Vitamine B3 | 13 mg |
Vitamine B6 | 0,876 mg |
Foliumzuur | 146,3 µg |
Vitamine B12 | 3,5 µg |
Vitamine C | 8,5 mg |
Vitamine D | 9 µg |
Vitamine E | 6,6 mg |
Vitamine K1 | 42,9 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.