Ingrediënten

2 personen
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 0.25 (groente)bouillontablet met minder zout
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 stukjes zalmfilet
  • peper
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 citroen
  • mespunt tijm

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 31 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in water met het stukje bouillontablet gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in een bodempje water in 10 minuten gaar.
  3. Bestrooi de zalm met peper. Bak de vis in 2 eetlepels margarine in ca. 8 minuten gaar.
  4. Pel de sjalot en de knoflook en snijd het klein. 
  5. Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil af. Pers de citroen uit.
  6. Fruit de sjalot en de knoflook in de rest van de margarine glazig.
  7. Bak de gare rijst even mee.
  8. Maak de rijst op smaak met geraspte citroenschil, wat citroensap en wat tijm. Geef de zalm en de sperziebonen erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 622 kcal
Koolhydraten 61,5 gr
Vetten 26,2 gr
Vezels 9 gr
Eiwitten 30,3 gr
Verzadigd vet 4,3 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 10,9 gr
Meerv. onv. vet 9 gr
Cholesterol 80,3 mg
Suikers 3,8 gr
Zout 0,15 gr
Calcium 145,1 mg
Magnesium 204,1 mg
Fosfor 551,6 mg
Kalium 1249,4 mg
Ijzer 3,6 mg
Jodium 33,5 µg
Koper 0,39 mg
Zink 1,91 mg
Seleen 37,7 µg
Vitamine A 198,8 µg
Vitamine B1 0,51 mg
Vitamine B2 0,31 mg
Vitamine B3 13 mg
Vitamine B6 0,876 mg
Foliumzuur 146,3 µg
Vitamine B12 3,5 µg
Vitamine C 8,5 mg
Vitamine D 9 µg
Vitamine E 6,6 mg
Vitamine K1 42,9 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu