Fout
Ingrediënten
2 personen
- 500 gram krieltjes
- 400 gram sperziebonen
- 150 gram varkensvleesreepjes
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 citroen (alleen de schil wordt gebruikt)
- 8 blaadjes basilicum
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 57 x
- Labels
-
balansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Was de krieltjes en kook ze in een bodempje water in ca. 8 minuten gaar.
- Maak de sperziebonen schoon. Kook de bonen in weinig water in ca. 10 minuten beetgaar.
- Bestrooi het vlees met peper en bak het in 1 eetlepel margarine in 8 minuten gaar en bruin.
- Bak de krieltjes in de rest van de margarine goudgeel.
- Pel het teentje knoflook en snijd het klein.
- Fruit de knoflook in de olie zacht.
- Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil.
- Laat de sperziebonen goed uitlekken. Roerbak ze kort mee met de knoflook.
- Was de basilicum en scheur de blaadjes klein. Meng ze door de bonen.
- Maak de groente op smaak met wat geraspte citroenschil. Serveer met de gebakken vleesreepjes en de krieltjes.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 446 kcal |
| Koolhydraten | 44 gr |
| Vetten | 17 gr |
| Vezels | 9,1 gr |
| Eiwitten | 24,8 gr |
| Verzadigd vet | 2,9 gr |
| Trans vet | 0,1 gr |
| Enkelv. onv. vet | 7,9 gr |
| Meerv. onv. vet | 5,2 gr |
| Cholesterol | 38,5 mg |
| Suikers | 2,7 gr |
| Zout | 0,15 gr |
| Calcium | 128 mg |
| Magnesium | 108,9 mg |
| Fosfor | 360,1 mg |
| Kalium | 1553,8 mg |
| Ijzer | 3,7 mg |
| Jodium | 14,8 µg |
| Koper | 0,37 mg |
| Zink | 2,72 mg |
| Seleen | 9,9 µg |
| Vitamine A | 130 µg |
| Vitamine B1 | 0,7 mg |
| Vitamine B2 | 0,24 mg |
| Vitamine B3 | 8 mg |
| Vitamine B6 | 0,712 mg |
| Foliumzuur | 129,1 µg |
| Vitamine B12 | 0,37 µg |
| Vitamine C | 23,6 mg |
| Vitamine D | 1 µg |
| Vitamine E | 3,9 mg |
| Vitamine K1 | 38,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.