Ingrediënten

2 personen
  • 1 komkommer
  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 groene paprika
  • 10 sprieten bieslook
  • azijn
  • peper, paprikapoeder
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 0.5 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 0.5 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 4 volkoren of bruine broodjes

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 38 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Halveer de komkommer in de lengte en snijd de helften in plakken.
  3. Was de bieslook en knip het klein.
  4. Maak van de komkommer met bieslook, azijn en peper een salade en zet apart.
  5. Snijd de ui in snippers, de bleekselderij in boogjes en de paprika in blokjes.
  6. Bak het gehakt in de hete margarine in een braadpan gaar en rul.
  7. Bak de ui, bleekselderij en paprika een paar minuten mee.
  8. Voeg de tomatenpuree, de tomatenblokjes en wat peper en paprikapoeder toe. Laat het mengsel 15 minuten zacht pruttelen.
  9. Snijd een klein kapje van de broodjes en schenk de gehaktsaus over de broodjes. Leg het kapje erop en geef de komkommersalade erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 543 kcal
Koolhydraten 51,8 gr
Vetten 18,9 gr
Vezels 12,6 gr
Eiwitten 35,2 gr
Verzadigd vet 6 gr
Trans vet 0,4 gr
Enkelv. onv. vet 7,2 gr
Meerv. onv. vet 3,7 gr
Cholesterol 45,1 mg
Suikers 12,7 gr
Zout 1,53 gr
Calcium 127,8 mg
Magnesium 128,5 mg
Fosfor 497,5 mg
Kalium 1504,6 mg
Ijzer 7,3 mg
Jodium 70,4 µg
Koper 0,43 mg
Zink 7,64 mg
Seleen 13,6 µg
Vitamine A 162,5 µg
Vitamine B1 0,27 mg
Vitamine B2 0,34 mg
Vitamine B3 7,4 mg
Vitamine B6 0,782 mg
Foliumzuur 101,1 µg
Vitamine B12 1,95 µg
Vitamine C 84,2 mg
Vitamine D 0,9 µg
Vitamine E 4,1 mg
Vitamine K1 51,2 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu