Fout

Ingrediënten
2 personen
- 250 ml halfvolle yoghurt
- 150 gram frambozen
- 0.5 eetlepel witte basterdsuiker
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Nagerecht
- Bekeken 45 x
- Labels
-
geen varkensvleesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Bekleed een vergiet met een schone, natgemaakte theedoek en zet het vergiet op een kom.
- Giet de yoghurt in de theedoek. Laat de yoghurt ca. 4 uur in de koelkast uitlekken.
- Maak de frambozen schoon.
- Schep de dikke yoghurt uit de doek en maak het op smaak met wat basterdsuiker.
- Verdeel de yoghurt over 2 schaaltjes en leg de frambozen er op.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 100 kcal |
Koolhydraten | 11,2 gr |
Vetten | 2,1 gr |
Vezels | 1,9 gr |
Eiwitten | 6,3 gr |
Verzadigd vet | 1,1 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 0,4 gr |
Meerv. onv. vet | 0,2 gr |
Cholesterol | 5 mg |
Suikers | 11,2 gr |
Zout | 0,17 gr |
Calcium | 185 mg |
Magnesium | 29,3 mg |
Fosfor | 128,8 mg |
Kalium | 348,5 mg |
Ijzer | 1,3 mg |
Jodium | 18,6 µg |
Koper | 0,09 mg |
Zink | 0,79 mg |
Seleen | 1,3 µg |
Vitamine A | 21,5 µg |
Vitamine B1 | 0,11 mg |
Vitamine B2 | 0,3 mg |
Vitamine B3 | 0,4 mg |
Vitamine B6 | 0,083 mg |
Foliumzuur | 36 µg |
Vitamine B12 | 0,49 µg |
Vitamine C | 26,5 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 0,4 mg |
Vitamine K1 | 6,1 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.