Terug

Jogurt con lampone

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 250 ml halfvolle yoghurt
  • 150 gram frambozen
  • 0.5 eetlepel witte basterdsuiker

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Nagerecht
  • Bekeken 45 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Bekleed een vergiet met een schone, natgemaakte theedoek en zet het vergiet op een kom.
  2. Giet de yoghurt in de theedoek. Laat de yoghurt ca. 4 uur in de koelkast uitlekken.
  3. Maak de frambozen schoon.
  4. Schep de dikke yoghurt uit de doek en maak het op smaak met wat basterdsuiker.
  5. Verdeel de yoghurt over 2 schaaltjes en leg de frambozen er op.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 100 kcal
Koolhydraten 11,2 gr
Vetten 2,1 gr
Vezels 1,9 gr
Eiwitten 6,3 gr
Verzadigd vet 1,1 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 0,4 gr
Meerv. onv. vet 0,2 gr
Cholesterol 5 mg
Suikers 11,2 gr
Zout 0,17 gr
Calcium 185 mg
Magnesium 29,3 mg
Fosfor 128,8 mg
Kalium 348,5 mg
Ijzer 1,3 mg
Jodium 18,6 µg
Koper 0,09 mg
Zink 0,79 mg
Seleen 1,3 µg
Vitamine A 21,5 µg
Vitamine B1 0,11 mg
Vitamine B2 0,3 mg
Vitamine B3 0,4 mg
Vitamine B6 0,083 mg
Foliumzuur 36 µg
Vitamine B12 0,49 µg
Vitamine C 26,5 mg
Vitamine D
Vitamine E 0,4 mg
Vitamine K1 6,1 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu