Fout

Ingrediënten
2 personen
- 500 gram aardappelen
- 200 gram kippendijfilet
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 400 gram spruitjes
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 kleine appel
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 123 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Snijd het kippenvlees in repen en bestrooi ze met peper.
- Bak de kip in 1½ eetlepel margarine in 10 minuten gaar en bruin.
- Maak de spruitjes schoon.
- Was de rozijnen.
- Kook de spruitjes in weinig water in ca. 8 minuten gaar.
- Kook de laatste minuten de rozijnen mee.
- Schil de appel en snijd hem in blokjes.
- Bak de appelblokjes kort in de rest van de margarine.
- Giet de spruitjes af en meng de appelblokjes en de kip erdoor. Serveer de aardappelen erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 581 kcal |
Koolhydraten | 66,2 gr |
Vetten | 14,1 gr |
Vezels | 13,5 gr |
Eiwitten | 39,9 gr |
Verzadigd vet | 2,7 gr |
Trans vet | 0,2 gr |
Enkelv. onv. vet | 4,1 gr |
Meerv. onv. vet | 5,6 gr |
Cholesterol | 89,2 mg |
Suikers | 18,2 gr |
Zout | 0,21 gr |
Calcium | 107,8 mg |
Magnesium | 124,9 mg |
Fosfor | 598,3 mg |
Kalium | 2109,8 mg |
Ijzer | 3,4 mg |
Jodium | 17,5 µg |
Koper | 0,38 mg |
Zink | 2,1 mg |
Seleen | 36,5 µg |
Vitamine A | 126,1 µg |
Vitamine B1 | 0,42 mg |
Vitamine B2 | 0,26 mg |
Vitamine B3 | 14 mg |
Vitamine B6 | 1,47 mg |
Foliumzuur | 209,6 µg |
Vitamine B12 | 0,29 µg |
Vitamine C | 254,6 mg |
Vitamine D | 1 µg |
Vitamine E | 5,2 mg |
Vitamine K1 | 226,4 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.