Terug

Zoete spruitjes met kip en aardappelen

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 500 gram aardappelen
  • 200 gram kippendijfilet
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 400 gram spruitjes
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 kleine appel

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 123 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Snijd het kippenvlees in repen en bestrooi ze met peper.
  3. Bak de kip in 1½ eetlepel margarine in 10 minuten gaar en bruin.
  4. Maak de spruitjes schoon.
  5. Was de rozijnen.
  6. Kook de spruitjes in weinig water in ca. 8 minuten gaar.
  7. Kook de laatste minuten de rozijnen mee.
  8. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
  9. Bak de appelblokjes kort in de rest van de margarine.
  10. Giet de spruitjes af en meng de appelblokjes en de kip erdoor. Serveer de aardappelen erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 581 kcal
Koolhydraten 66,2 gr
Vetten 14,1 gr
Vezels 13,5 gr
Eiwitten 39,9 gr
Verzadigd vet 2,7 gr
Trans vet 0,2 gr
Enkelv. onv. vet 4,1 gr
Meerv. onv. vet 5,6 gr
Cholesterol 89,2 mg
Suikers 18,2 gr
Zout 0,21 gr
Calcium 107,8 mg
Magnesium 124,9 mg
Fosfor 598,3 mg
Kalium 2109,8 mg
Ijzer 3,4 mg
Jodium 17,5 µg
Koper 0,38 mg
Zink 2,1 mg
Seleen 36,5 µg
Vitamine A 126,1 µg
Vitamine B1 0,42 mg
Vitamine B2 0,26 mg
Vitamine B3 14 mg
Vitamine B6 1,47 mg
Foliumzuur 209,6 µg
Vitamine B12 0,29 µg
Vitamine C 254,6 mg
Vitamine D 1 µg
Vitamine E 5,2 mg
Vitamine K1 226,4 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu