Terug

Broccoli met sinaasappeldressing

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 0.5 sjalotje
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel olie
  • mespunt mosterdpoeder
  • 400 gram broccoli
  • 6 aardappelen
  • 2 ribkarbonades
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 57 x
  • Labels
  • eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Snijd het stukje sjalot heel fijn.
  2. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil.
  3. Pers 1 helft van de sinaasappel uit en snijd van de andere helft het vruchtvlees in stukjes.
  4. Maak een dressing van de olie, het sinaasappelsap, het mosterdpoeder, de sjalot en wat geraspte sinaasappelschil.
  5. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  6. Kook de broccoli in 5 minuten net gaar.
  7. Schep de dressing en de blokjes sinaasappel door de groente en laat dit afkoelen.
  8. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  9. Bestrooi de karbonades met peper.
  10. Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
  11. Neem het vlees uit de pan. Schenk 75 ml water in de pan, breng dit aan de kook en roer het aanbaksel van de panbodem los.
  12. Geef de jus met het vlees en de aardappelen bij de broccoli.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 558 kcal
Koolhydraten 44,3 gr
Vetten 22,9 gr
Vezels 9,5 gr
Eiwitten 38,8 gr
Verzadigd vet 5,5 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 8,8 gr
Meerv. onv. vet 7,2 gr
Cholesterol 41 mg
Suikers 3,4 gr
Zout 0,29 gr
Calcium 106,7 mg
Magnesium 114,8 mg
Fosfor 548,2 mg
Kalium 2054,4 mg
Ijzer 3,5 mg
Jodium 11,3 µg
Koper 0,37 mg
Zink 4,05 mg
Seleen 15,8 µg
Vitamine A 189,8 µg
Vitamine B1 1,12 mg
Vitamine B2 0,3 mg
Vitamine B3 12,1 mg
Vitamine B6 1,286 mg
Foliumzuur 173,1 µg
Vitamine B12 0,38 µg
Vitamine C 104,9 mg
Vitamine D 1,1 µg
Vitamine E 9,4 mg
Vitamine K1 277 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu