Terug

Bietjessoep met mierikswortelroom

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 perssinaasappel
  • 200 gram gare rode bietjes
  • stukje ui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 0.25 groentebouillontablet met minder zout
  • 1 theelepel geraspe mierikswortel (potje)
  • 6 sprietjes bieslook

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Voorgerecht
  • Bekeken 39 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Pers de sinaasappel uit.
  2. Stroop het vel van de bietjes en snijd de bietjes in blokjes.
  3. Snijd het stukje ui klein.
  4. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui met wat peper glazig.
  5. Voeg de bietjes toe met het sinaasappelsap, 200 ml water en het stukje bouillontablet. Breng dit aan de kook en kook de soep 5 minuten.
  6. Roer de yoghurt glad met de mierikswortel.
  7. Was de bieslook en knip het klein.
  8. Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer fijn. Zeef de soep eventueel.
  9. Warm de soep goed door en verdeel het over 2 borden.
  10. Garneer met de yoghurt en de bieslook.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 108 kcal
Koolhydraten 10,3 gr
Vetten 5,7 gr
Vezels 3,8 gr
Eiwitten 1,7 gr
Verzadigd vet 0,7 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 1,9 gr
Meerv. onv. vet 2,6 gr
Cholesterol 0,2 mg
Suikers 9 gr
Zout 0,24 gr
Calcium 38,1 mg
Magnesium 18,5 mg
Fosfor 45,9 mg
Kalium 437,6 mg
Ijzer 0,4 mg
Jodium 1,8 µg
Koper 0,09 mg
Zink 0,42 mg
Seleen
Vitamine A 45,9 µg
Vitamine B1 0,08 mg
Vitamine B2 0,06 mg
Vitamine B3 0,4 mg
Vitamine B6 0,081 mg
Foliumzuur 40,6 µg
Vitamine B12
Vitamine C 38,2 mg
Vitamine D 0,4 µg
Vitamine E 1,5 mg
Vitamine K1 2,4 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu