Fout

Ingrediënten
2 personen
- 150 gram bruine linzen
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen
- tijm
- peper
- 1 eetlepel olie
- 200 gram zalmfilet
- 1 komkommer
- 100 ml halfvolle yoghurt
- 1 paprika
- 1 kleine winterwortel
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 32 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Was de linzen en kook ze in ruim water in ca. 20 minuten gaar.
- Pers het teentje knoflook uit.
- Pers de citroen uit.
- Meng ca. 1 eetlepel citroensap, de knoflook, royaal tijm, peper en de olie en schep dit door de gare linzen.
- Bestrijk de zalm met wat citroensap en laat dit even staan.
- Was de komkommer en rasp ¼ grof.
- Roer de geraspte komkommer door de yoghurt en maak de saus op smaak met peper.
- Warm de grill voor en gril de zalm in 6-8 minuten gaar en bruin.
- Maak de paprika en de wortel schoon.
- Snijd de paprika en de rest van de komkommer in reepjes en rasp de wortel grof. Meng de groente en maak de salade op smaak met peper en citroensap.
- Leg de zalm op de linzen. Geef de salade en de yoghurtsaus erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 561 kcal |
Koolhydraten | 45,6 gr |
Vetten | 19 gr |
Vezels | 20 gr |
Eiwitten | 40,5 gr |
Verzadigd vet | 4,3 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 7,8 gr |
Meerv. onv. vet | 5,2 gr |
Cholesterol | 82 mg |
Suikers | 10,5 gr |
Zout | 0,28 gr |
Calcium | 218,5 mg |
Magnesium | 150,4 mg |
Fosfor | 672,8 mg |
Kalium | 2020,9 mg |
Ijzer | 7,1 mg |
Jodium | 38,3 µg |
Koper | 0,94 mg |
Zink | 4,94 mg |
Seleen | 43,5 µg |
Vitamine A | 779,4 µg |
Vitamine B1 | 0,53 mg |
Vitamine B2 | 0,36 mg |
Vitamine B3 | 10,3 mg |
Vitamine B6 | 1,096 mg |
Foliumzuur | 63,2 µg |
Vitamine B12 | 3,7 µg |
Vitamine C | 99,2 mg |
Vitamine D | 7,9 µg |
Vitamine E | 5,8 mg |
Vitamine K1 | 57,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.