Terug

Geroerbakte witlof met granaatappel

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 6 aardappelen
  • 150 gram tempé
  • 1 theelepel cajunkruiden zonder zout
  • 0.5 granaatappel of 2 eetlepels granaatappelpitjes
  • 500 gram witlof
  • 2 eetlepels olie
  • 1 kleine appel

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 148 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    klimaatkanjer
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
  2. Snijd de tempé in blokjes en bestrooi ze met cajunkruiden.
  3. Klop met een lepel de pitjes uit de halve granaatappel en verwijder de witte vliesjes.
  4. Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte in 6 parten.
  5. Verwarm 1 eetlepel olie in een hapjespan of wok en roerbak hierin het witlof in enkele minuten gaar.
  6. Bak in de andere lepel olie de tempé aan alle kanten bruin.
  7. Was de appel en snijd hem in blokjes.
  8. Bak de laatste minuut de blokjes appel met het witlof mee.
  9. Maak het op smaak met wat cajunkruiden en strooi de granaatappelpitjes erover. Geef de tempé en de aardappelen erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 478 kcal
Koolhydraten 58,5 gr
Vetten 17,2 gr
Vezels 12 gr
Eiwitten 16,4 gr
Verzadigd vet 2,8 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 7 gr
Meerv. onv. vet 6 gr
Cholesterol
Suikers 18 gr
Zout 0,06 gr
Calcium 142,6 mg
Magnesium 113,9 mg
Fosfor 229,9 mg
Kalium 1408,5 mg
Ijzer 3,5 mg
Jodium 7,9 µg
Koper 0,33 mg
Zink 2,19 mg
Seleen
Vitamine A 5,5 µg
Vitamine B1 0,34 mg
Vitamine B2 0,29 mg
Vitamine B3 3,3 mg
Vitamine B6 0,537 mg
Foliumzuur 147 µg
Vitamine B12
Vitamine C 24,5 mg
Vitamine D
Vitamine E 2,3 mg
Vitamine K1 12,3 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu