Fout

Ingrediënten
2 personen
- 6 aardappelen
- 150 gram tempé
- 1 theelepel cajunkruiden zonder zout
- 0.5 granaatappel of 2 eetlepels granaatappelpitjes
- 500 gram witlof
- 2 eetlepels olie
- 1 kleine appel
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 148 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenklimaatkanjervegetarischvrij van melk
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
- Snijd de tempé in blokjes en bestrooi ze met cajunkruiden.
- Klop met een lepel de pitjes uit de halve granaatappel en verwijder de witte vliesjes.
- Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte in 6 parten.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een hapjespan of wok en roerbak hierin het witlof in enkele minuten gaar.
- Bak in de andere lepel olie de tempé aan alle kanten bruin.
- Was de appel en snijd hem in blokjes.
- Bak de laatste minuut de blokjes appel met het witlof mee.
- Maak het op smaak met wat cajunkruiden en strooi de granaatappelpitjes erover. Geef de tempé en de aardappelen erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 478 kcal |
Koolhydraten | 58,5 gr |
Vetten | 17,2 gr |
Vezels | 12 gr |
Eiwitten | 16,4 gr |
Verzadigd vet | 2,8 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 7 gr |
Meerv. onv. vet | 6 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 18 gr |
Zout | 0,06 gr |
Calcium | 142,6 mg |
Magnesium | 113,9 mg |
Fosfor | 229,9 mg |
Kalium | 1408,5 mg |
Ijzer | 3,5 mg |
Jodium | 7,9 µg |
Koper | 0,33 mg |
Zink | 2,19 mg |
Seleen | |
Vitamine A | 5,5 µg |
Vitamine B1 | 0,34 mg |
Vitamine B2 | 0,29 mg |
Vitamine B3 | 3,3 mg |
Vitamine B6 | 0,537 mg |
Foliumzuur | 147 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 24,5 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 2,3 mg |
Vitamine K1 | 12,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.