Terug

Macaronisalade met tomaten en sardientjes

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 150 gram volkorenmacaroni
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram rijpe tomaatjes
  • 2 bosuitjes
  • 1 gegrilde paprika (koelvak, zonder zout)
  • 12 blaadjes basilicum
  • 2 blikjes sardientjes

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 37 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    klimaatkanjer
    vrij van melk

Bereiding

  1. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Spoel de macaroni met koud water en laat het uitlekken.
  3. Pers het teentje knoflook uit boven een grote kom.
  4. Verkruimel het pepertje er boven. Voeg de azijn en de olie toe.
  5. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  6. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  7. Snijd de paprika klein.
  8. Was de basilicum en knip het klein.
  9. Doe alles bij elkaar in de kom.
  10. Maak de sardientjes schoon en verdeel de vis in stukjes.
  11. Schep de groente en de sardientjes door de macaroni en maak de salade eventueel op smaak met nog wat balsamicoazijn.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 591 kcal
Koolhydraten 58,7 gr
Vetten 24,7 gr
Vezels 9,5 gr
Eiwitten 28,3 gr
Verzadigd vet 4,6 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 10,6 gr
Meerv. onv. vet 7,8 gr
Cholesterol 60 mg
Suikers 10,8 gr
Zout 0,93 gr
Calcium 468,6 mg
Magnesium 147,7 mg
Fosfor 763,8 mg
Kalium 1269,9 mg
Ijzer 6,2 mg
Jodium 24 µg
Koper 0,55 mg
Zink 4,42 mg
Seleen 40,8 µg
Vitamine A 107,6 µg
Vitamine B1 0,46 mg
Vitamine B2 0,39 mg
Vitamine B3 11,6 mg
Vitamine B6 0,727 mg
Foliumzuur 74,5 µg
Vitamine B12 11,25 µg
Vitamine C 85 mg
Vitamine D 2,5 µg
Vitamine E 3,6 mg
Vitamine K1 106,2 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu