Fout

Ingrediënten
2 personen
- 150 gram volkorenmacaroni
- 1 teentje knoflook
- 1 gedroogd chilipepertje
- 2 theelepels balsamicoazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 gram rijpe tomaatjes
- 2 bosuitjes
- 1 gegrilde paprika (koelvak, zonder zout)
- 12 blaadjes basilicum
- 2 blikjes sardientjes
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 37 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesklimaatkanjervrij van melk
Bereiding
- Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Spoel de macaroni met koud water en laat het uitlekken.
- Pers het teentje knoflook uit boven een grote kom.
- Verkruimel het pepertje er boven. Voeg de azijn en de olie toe.
- Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Snijd de paprika klein.
- Was de basilicum en knip het klein.
- Doe alles bij elkaar in de kom.
- Maak de sardientjes schoon en verdeel de vis in stukjes.
- Schep de groente en de sardientjes door de macaroni en maak de salade eventueel op smaak met nog wat balsamicoazijn.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 591 kcal |
Koolhydraten | 58,7 gr |
Vetten | 24,7 gr |
Vezels | 9,5 gr |
Eiwitten | 28,3 gr |
Verzadigd vet | 4,6 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 10,6 gr |
Meerv. onv. vet | 7,8 gr |
Cholesterol | 60 mg |
Suikers | 10,8 gr |
Zout | 0,93 gr |
Calcium | 468,6 mg |
Magnesium | 147,7 mg |
Fosfor | 763,8 mg |
Kalium | 1269,9 mg |
Ijzer | 6,2 mg |
Jodium | 24 µg |
Koper | 0,55 mg |
Zink | 4,42 mg |
Seleen | 40,8 µg |
Vitamine A | 107,6 µg |
Vitamine B1 | 0,46 mg |
Vitamine B2 | 0,39 mg |
Vitamine B3 | 11,6 mg |
Vitamine B6 | 0,727 mg |
Foliumzuur | 74,5 µg |
Vitamine B12 | 11,25 µg |
Vitamine C | 85 mg |
Vitamine D | 2,5 µg |
Vitamine E | 3,6 mg |
Vitamine K1 | 106,2 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.