Fout

Ingrediënten
2 personen
- 150 gram oesterzwammen
- 1 sjalot
- 1 eetlepel olie
- mespunt tijm
- 50 gram verse geitenkaas
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Voorgerecht
- Bekeken 59 x
- Labels
-
geen varkensvleesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Maak de oesterzwammen schoon. Houd 2 grote achter en snijd de rest in repen.
- Pel de sjalot en snijd hem klein.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de hele oesterzwammen kort. Leg ze op 2 borden.
- Fruit de sjalot in de rest van de olie glazig.
- Bak de repen oesterzwammen met wat tijm en peper mee.
- Meng van het vuur af de geitenkaas door het paddenstoelenmengsel en verdeel dit over de 2 oesterzwammen.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 116 kcal |
Koolhydraten | 2,4 gr |
Vetten | 9,2 gr |
Vezels | 2,3 gr |
Eiwitten | 4,9 gr |
Verzadigd vet | 3,7 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 2,9 gr |
Meerv. onv. vet | 1,9 gr |
Cholesterol | 12,5 mg |
Suikers | 0,6 gr |
Zout | 0,26 gr |
Calcium | 46,4 mg |
Magnesium | 12,5 mg |
Fosfor | 122,4 mg |
Kalium | 439,3 mg |
Ijzer | 1 mg |
Jodium | 3,8 µg |
Koper | 0,33 mg |
Zink | 0,92 mg |
Seleen | 0,1 µg |
Vitamine A | 175,3 µg |
Vitamine B1 | 0,06 mg |
Vitamine B2 | 0,31 mg |
Vitamine B3 | 3,8 mg |
Vitamine B6 | 0,026 mg |
Foliumzuur | 13,6 µg |
Vitamine B12 | 0,07 µg |
Vitamine C | 5 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 1,7 mg |
Vitamine K1 | 10,9 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.