Terug

Gebakken oesterzwammen

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 150 gram oesterzwammen
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel olie
  • mespunt tijm
  • 50 gram verse geitenkaas

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Voorgerecht
  • Bekeken 59 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Maak de oesterzwammen schoon. Houd 2 grote achter en snijd de rest in repen.
  2. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de hele oesterzwammen kort. Leg ze op 2 borden.
  4. Fruit de sjalot in de rest van de olie glazig.
  5. Bak de repen oesterzwammen met wat tijm en peper mee.
  6. Meng van het vuur af de geitenkaas door het paddenstoelenmengsel en verdeel dit over de 2 oesterzwammen.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 116 kcal
Koolhydraten 2,4 gr
Vetten 9,2 gr
Vezels 2,3 gr
Eiwitten 4,9 gr
Verzadigd vet 3,7 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 2,9 gr
Meerv. onv. vet 1,9 gr
Cholesterol 12,5 mg
Suikers 0,6 gr
Zout 0,26 gr
Calcium 46,4 mg
Magnesium 12,5 mg
Fosfor 122,4 mg
Kalium 439,3 mg
Ijzer 1 mg
Jodium 3,8 µg
Koper 0,33 mg
Zink 0,92 mg
Seleen 0,1 µg
Vitamine A 175,3 µg
Vitamine B1 0,06 mg
Vitamine B2 0,31 mg
Vitamine B3 3,8 mg
Vitamine B6 0,026 mg
Foliumzuur 13,6 µg
Vitamine B12 0,07 µg
Vitamine C 5 mg
Vitamine D
Vitamine E 1,7 mg
Vitamine K1 10,9 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu