Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 citroen
- 500 gram broccoli
- 200 gram volkoren penne
- 150 gram ongepaneerde varkensschnitzel
- peper
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels zuivelspread light
- 10 basilicumblaadjes
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 113 x
- Labels
-
eiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Boen de citroen goed schoon en snijd er dunne schilletjes af. Pers de citroen uit.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Breng het citroensap met 100 ml water aan de kook en kook de broccoli hierin in ca. 4 minuten gaar.
- Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd het vlees in hele dunne reepjes en bestrooi ze met peper.
- Bak het vlees in de hete olie in een paar minuten gaar en bruin.
- Roer de zuivelspread en wat citroenschilletjes door het kookvocht van de broccoli.
- Schep de gare penne, de citroensaus en de broccoli door het vlees en warm dit even door.
- Was de basilicum.
- Verdeel het gerecht over 2 borden en scheur de basilicum erover.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 601 kcal |
Koolhydraten | 70 gr |
Vetten | 12,3 gr |
Vezels | 14,3 gr |
Eiwitten | 44,2 gr |
Verzadigd vet | 3,6 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 3,6 gr |
Meerv. onv. vet | 3,8 gr |
Cholesterol | 41,6 mg |
Suikers | 4,7 gr |
Zout | 0,31 gr |
Calcium | 190,9 mg |
Magnesium | 206,8 mg |
Fosfor | 841,2 mg |
Kalium | 1851,3 mg |
Ijzer | 8,2 mg |
Jodium | 7,6 µg |
Koper | 0,75 mg |
Zink | 6,04 mg |
Seleen | 17,2 µg |
Vitamine A | 147,6 µg |
Vitamine B1 | 1,25 mg |
Vitamine B2 | 0,5 mg |
Vitamine B3 | 14,4 mg |
Vitamine B6 | 0,998 mg |
Foliumzuur | 168,4 µg |
Vitamine B12 | 0,42 µg |
Vitamine C | 89 mg |
Vitamine D | 0,3 µg |
Vitamine E | 8,2 mg |
Vitamine K1 | 358,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.