Terug

Broccoli met penne, vlees en citroen

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 citroen
  • 500 gram broccoli
  • 200 gram volkoren penne
  • 150 gram ongepaneerde varkensschnitzel
  • peper
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels zuivelspread light
  • 10 basilicumblaadjes

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 113 x
  • Labels
  • eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren

Bereiding

  1. Boen de citroen goed schoon en snijd er dunne schilletjes af. Pers de citroen uit.
  2. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  3. Breng het citroensap met 100 ml water aan de kook en kook de broccoli hierin in ca. 4 minuten gaar.
  4. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Snijd het vlees in hele dunne reepjes en bestrooi ze met peper.
  6. Bak het vlees in de hete olie in een paar minuten gaar en bruin.
  7. Roer de zuivelspread en wat citroenschilletjes door het kookvocht van de broccoli.
  8. Schep de gare penne, de citroensaus en de broccoli door het vlees en warm dit even door.
  9. Was de basilicum.
  10. Verdeel het gerecht over 2 borden en scheur de basilicum erover.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 601 kcal
Koolhydraten 70 gr
Vetten 12,3 gr
Vezels 14,3 gr
Eiwitten 44,2 gr
Verzadigd vet 3,6 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 3,6 gr
Meerv. onv. vet 3,8 gr
Cholesterol 41,6 mg
Suikers 4,7 gr
Zout 0,31 gr
Calcium 190,9 mg
Magnesium 206,8 mg
Fosfor 841,2 mg
Kalium 1851,3 mg
Ijzer 8,2 mg
Jodium 7,6 µg
Koper 0,75 mg
Zink 6,04 mg
Seleen 17,2 µg
Vitamine A 147,6 µg
Vitamine B1 1,25 mg
Vitamine B2 0,5 mg
Vitamine B3 14,4 mg
Vitamine B6 0,998 mg
Foliumzuur 168,4 µg
Vitamine B12 0,42 µg
Vitamine C 89 mg
Vitamine D 0,3 µg
Vitamine E 8,2 mg
Vitamine K1 358,6 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu