Fout
Ingrediënten
2 personen
- azijn
- 600 gram schorseneren
- 2 bosuitjes of stukje prei
- 450 gram gare aardappelschijfjes (koelvak)
- 25 gram walnoten
- 2 eieren
- 100 gram halfvolle dikke yoghurt
- tijm, peper
- 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 742 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutengeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Zet een kom met water en een lepel azijn klaar.
- Boen het zand van de schorseneren. Snijd de onder- en bovenkant eraf.
- Schil de schorseneren met een dunschiller. Snijd ze in stukken en leg ze direct in het water met azijn tegen het verkleuren.
- Kook de schorseneren 15 minuten in water.
- Warm de oven voor op 180 °C.
- Maak de bosuitjes of prei schoon en snijd het in ringen.
- Doe de aardappelschijfjes in een ovenvaste schaal en verdeel er de gekookte schorseneren en bosui over.
- Hak de walnoten grof en strooi ze over de schorseneren.
- Klop de eieren los en klop ze door de yoghurt. Voeg wat tijm en peper toe. Verdeel dit over de schorseneren.
- Strooi de geraspte kaas erover.
- Laat het gerecht in de hete oven in ca. 30 minuten heet worden.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 629 kcal |
| Koolhydraten | 85,7 gr |
| Vetten | 19,9 gr |
| Vezels | 9,2 gr |
| Eiwitten | 22,1 gr |
| Verzadigd vet | 5,4 gr |
| Trans vet | 0,1 gr |
| Enkelv. onv. vet | 4,7 gr |
| Meerv. onv. vet | 7,4 gr |
| Cholesterol | 187,5 mg |
| Suikers | 46,6 gr |
| Zout | 0,56 gr |
| Calcium | 473,9 mg |
| Magnesium | 133,5 mg |
| Fosfor | 547,5 mg |
| Kalium | 2070,5 mg |
| Ijzer | 7,2 mg |
| Jodium | 38,2 µg |
| Koper | 0,41 mg |
| Zink | 3,75 mg |
| Seleen | 12,9 µg |
| Vitamine A | 139,4 µg |
| Vitamine B1 | 0,37 mg |
| Vitamine B2 | 0,44 mg |
| Vitamine B3 | 3,9 mg |
| Vitamine B6 | 0,868 mg |
| Foliumzuur | 165,2 µg |
| Vitamine B12 | 1,21 µg |
| Vitamine C | 33,3 mg |
| Vitamine D | 0,6 µg |
| Vitamine E | 4,4 mg |
| Vitamine K1 | 58,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.