Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 courgette
- 6 sprieten bieslook
- azijn
- peper
- 200 gram volkoren tagliatelle of andere volkoren pasta
- 100 gram gegrilde paprika zonder zout, koelvak
- 1 blikje sardines naturel
- 2 ansjovisfilets (blikje)
- 100 gram tomatenblokjes zonder zout
- 2 eetlepels zuivelspread light
- 8 blaadjes basilicum
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 125 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesklimaatkanjer
Bereiding
- Was de courgette en verwijder de steelaanzet. Snijd de courgette in staafjes of linten.
- Was de bieslook en knip het klein.
- Meng de courgette met de bieslook, wat azijn en peper. Zet even apart.
- Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de gegrilde paprika in stukken.
- Verwijder van de sardientjes de graat.
- Snijd de ansjovisfiletjes in stukjes.
- Pureer de sardientjes met de paprika, de tomatenblokjes, de ansjovisjes en de zuivelspread met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Verwarm de puree al roerend. Voeg een paar lepels kookvocht van de pasta toe.
- Was de basilicum en knip het klein.
- Maak de saus op smaak met peper en de basilicum.
- Verdeel de uitgelekte tagliatelle over 2 borden en schep de saus erop. Geef de courgettesalade erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 536 kcal |
Koolhydraten | 75,3 gr |
Vetten | 11,6 gr |
Vezels | 10,2 gr |
Eiwitten | 27,3 gr |
Verzadigd vet | 3,4 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 2,6 gr |
Meerv. onv. vet | 4,3 gr |
Cholesterol | 41,2 mg |
Suikers | 11,4 gr |
Zout | 1,3 gr |
Calcium | 341 mg |
Magnesium | 193,5 mg |
Fosfor | 704,2 mg |
Kalium | 1227,6 mg |
Ijzer | 7,5 mg |
Jodium | 19,3 µg |
Koper | 0,65 mg |
Zink | 4,71 mg |
Seleen | 24,5 µg |
Vitamine A | 127,1 µg |
Vitamine B1 | 0,61 mg |
Vitamine B2 | 0,49 mg |
Vitamine B3 | 11,1 mg |
Vitamine B6 | 0,912 mg |
Foliumzuur | 140,5 µg |
Vitamine B12 | 6,11 µg |
Vitamine C | 90 mg |
Vitamine D | 1,8 µg |
Vitamine E | 3,5 mg |
Vitamine K1 | 32 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.