Terug

Tagliatelle met sardine-paprikasaus

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 courgette
  • 6 sprieten bieslook
  • azijn
  • peper
  • 200 gram volkoren tagliatelle of andere volkoren pasta
  • 100 gram gegrilde paprika zonder zout, koelvak
  • 1 blikje sardines naturel
  • 2 ansjovisfilets (blikje)
  • 100 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 2 eetlepels zuivelspread light
  • 8 blaadjes basilicum

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 125 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    klimaatkanjer

Bereiding

  1. Was de courgette en verwijder de steelaanzet. Snijd de courgette in staafjes of linten.
  2. Was de bieslook en knip het klein.
  3. Meng de courgette met de bieslook, wat azijn en peper. Zet even apart.
  4. Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Snijd de gegrilde paprika in stukken.
  6. Verwijder van de sardientjes de graat.
  7. Snijd de ansjovisfiletjes in stukjes.
  8. Pureer de sardientjes met de paprika, de tomatenblokjes, de ansjovisjes en de zuivelspread met een staafmixer of in de keukenmachine.
  9. Verwarm de puree al roerend. Voeg een paar lepels kookvocht van de pasta toe.
  10. Was de basilicum en knip het klein. 
  11. Maak de saus op smaak met peper en de basilicum.
  12. Verdeel de uitgelekte tagliatelle over 2 borden en schep de saus erop. Geef de courgettesalade erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 536 kcal
Koolhydraten 75,3 gr
Vetten 11,6 gr
Vezels 10,2 gr
Eiwitten 27,3 gr
Verzadigd vet 3,4 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 2,6 gr
Meerv. onv. vet 4,3 gr
Cholesterol 41,2 mg
Suikers 11,4 gr
Zout 1,3 gr
Calcium 341 mg
Magnesium 193,5 mg
Fosfor 704,2 mg
Kalium 1227,6 mg
Ijzer 7,5 mg
Jodium 19,3 µg
Koper 0,65 mg
Zink 4,71 mg
Seleen 24,5 µg
Vitamine A 127,1 µg
Vitamine B1 0,61 mg
Vitamine B2 0,49 mg
Vitamine B3 11,1 mg
Vitamine B6 0,912 mg
Foliumzuur 140,5 µg
Vitamine B12 6,11 µg
Vitamine C 90 mg
Vitamine D 1,8 µg
Vitamine E 3,5 mg
Vitamine K1 32 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu