Fout

Ingrediënten
2 personen
- 2 kleine forellen
- peper
- volkorenmeel
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 150 gram volkoren macaroni
- 500 gram broccoli
- 100 gram kerstomaatjes
- 0.5 blik tomatenblokjes zonder zout
- oregano
- basilicum
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 56 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Bestrooi de forellen van binnen en van buiten met peper en bestuif de vis met volkorenmeel.
- Bak de vis in de hete margarine in ca. 15-20 minuten bruin en gaar.
- Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
- Kook de broccoli in een bodempje water in ca. 5 minuten gaar.
- Was de kerstomaatjes en halveer ze.
- Verwarm de tomatenblokjes met de kerstomaatjes, oregano en wat peper.
- Was de basilicum en knip het klein.
- Maak de tomatensaus op smaak met de basilicum. Geef de saus, de macaroni en de broccoli bij de vis.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 627 kcal |
Koolhydraten | 60,7 gr |
Vetten | 17,1 gr |
Vezels | 13,3 gr |
Eiwitten | 50,8 gr |
Verzadigd vet | 2,8 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 5,3 gr |
Meerv. onv. vet | 7,3 gr |
Cholesterol | 85,2 mg |
Suikers | 8,5 gr |
Zout | 0,34 gr |
Calcium | 188,1 mg |
Magnesium | 192,5 mg |
Fosfor | 967,4 mg |
Kalium | 2248,9 mg |
Ijzer | 6,8 mg |
Jodium | 19,9 µg |
Koper | 0,64 mg |
Zink | 4,61 mg |
Seleen | 23,2 µg |
Vitamine A | 282 µg |
Vitamine B1 | 0,71 mg |
Vitamine B2 | 0,42 mg |
Vitamine B3 | 15,8 mg |
Vitamine B6 | 0,992 mg |
Foliumzuur | 216,2 µg |
Vitamine B12 | 7,15 µg |
Vitamine C | 100,3 mg |
Vitamine D | 12,5 µg |
Vitamine E | 11,5 mg |
Vitamine K1 | 334,1 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.