Terug

Forel met tomatensaus

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 2 kleine forellen
  • peper
  • volkorenmeel
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 150 gram volkoren macaroni
  • 500 gram broccoli
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 0.5 blik tomatenblokjes zonder zout
  • oregano
  • basilicum

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 56 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Bestrooi de forellen van binnen en van buiten met peper en bestuif de vis met volkorenmeel.
  2. Bak de vis in de hete margarine in ca. 15-20 minuten bruin en gaar.
  3. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
  5. Kook de broccoli in een bodempje water in ca. 5 minuten gaar.
  6. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  7. Verwarm de tomatenblokjes met de kerstomaatjes, oregano en wat peper.
  8. Was de basilicum en knip het klein.
  9. Maak de tomatensaus op smaak met de basilicum. Geef de saus, de macaroni en de broccoli bij de vis.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 627 kcal
Koolhydraten 60,7 gr
Vetten 17,1 gr
Vezels 13,3 gr
Eiwitten 50,8 gr
Verzadigd vet 2,8 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 5,3 gr
Meerv. onv. vet 7,3 gr
Cholesterol 85,2 mg
Suikers 8,5 gr
Zout 0,34 gr
Calcium 188,1 mg
Magnesium 192,5 mg
Fosfor 967,4 mg
Kalium 2248,9 mg
Ijzer 6,8 mg
Jodium 19,9 µg
Koper 0,64 mg
Zink 4,61 mg
Seleen 23,2 µg
Vitamine A 282 µg
Vitamine B1 0,71 mg
Vitamine B2 0,42 mg
Vitamine B3 15,8 mg
Vitamine B6 0,992 mg
Foliumzuur 216,2 µg
Vitamine B12 7,15 µg
Vitamine C 100,3 mg
Vitamine D 12,5 µg
Vitamine E 11,5 mg
Vitamine K1 334,1 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu