Fout

Ingrediënten
12 personen
- 4.5 rijpe bananen (450 gram vruchtvlees)
- 100 ml olie
- 100 gram honing
- 125 ml water
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel piment
- 350 gram glutenvrij meel
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Nagerecht
- Bekeken 56 x
- Labels
-
bij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarischvrij van melkweekkeuze
Bereiding
- Bestrijk de vorm dun met olie. Warm de oven voor op 180 °C.
- Pel de bananen en pureer het vruchtvlees met een blender of in de keukenmachine.
- Klop er de olie, de honing en het water door.
- Meng het bakpoeder, de kaneel en de piment door het meel.
- Meng dit door de bananenpuree.
- Doe de massa over in de vorm.
- Bak het brood in de matig hete oven in 1 uur gaar en lichtbruin.
- Laat het brood 15 minuten in de vorm rusten. Stort het brood op een rooster en laat het afkoelen.
- Snijd het brood in sneetjes. Verpak het eventueel in porties in diepvrieszakjes en vries dit in.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 240 kcal |
Koolhydraten | 35,4 gr |
Vetten | 8,8 gr |
Vezels | 1,8 gr |
Eiwitten | 3,7 gr |
Verzadigd vet | 1,5 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 5 gr |
Meerv. onv. vet | 1,8 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 13,4 gr |
Zout | |
Calcium | 12,8 mg |
Magnesium | 18,8 mg |
Fosfor | 47,8 mg |
Kalium | 217 mg |
Ijzer | 0,6 mg |
Jodium | 1,7 µg |
Koper | 0,1 mg |
Zink | 0,35 mg |
Seleen | 3,2 µg |
Vitamine A | 2,1 µg |
Vitamine B1 | 0,05 mg |
Vitamine B2 | 0,05 mg |
Vitamine B3 | 0,7 mg |
Vitamine B6 | 0,167 mg |
Foliumzuur | 26,7 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 3,8 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 1,5 mg |
Vitamine K1 | 0,5 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.