Terug

Glutenvrij bananenbrood

Recept foto

Ingrediënten

12 personen
  • 4.5 rijpe bananen (450 gram vruchtvlees)
  • 100 ml olie
  • 100 gram honing
  • 125 ml water
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel piment
  • 350 gram glutenvrij meel

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Nagerecht
  • Bekeken 56 x
  • Labels
  • bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch
    vrij van melk
    weekkeuze

Bereiding

  1. Bestrijk de vorm dun met olie. Warm de oven voor op 180 °C.
  2. Pel de bananen en pureer het vruchtvlees met een blender of in de keukenmachine.
  3. Klop er de olie, de honing en het water door.
  4. Meng het bakpoeder, de kaneel en de piment door het meel.
  5. Meng dit door de bananenpuree.
  6. Doe de massa over in de vorm.
  7. Bak het brood in de matig hete oven in 1 uur gaar en lichtbruin.
  8. Laat het brood 15 minuten in de vorm rusten. Stort het brood op een rooster en laat het afkoelen.
  9. Snijd het brood in sneetjes. Verpak het eventueel in porties in diepvrieszakjes en vries dit in.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 240 kcal
Koolhydraten 35,4 gr
Vetten 8,8 gr
Vezels 1,8 gr
Eiwitten 3,7 gr
Verzadigd vet 1,5 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 5 gr
Meerv. onv. vet 1,8 gr
Cholesterol
Suikers 13,4 gr
Zout
Calcium 12,8 mg
Magnesium 18,8 mg
Fosfor 47,8 mg
Kalium 217 mg
Ijzer 0,6 mg
Jodium 1,7 µg
Koper 0,1 mg
Zink 0,35 mg
Seleen 3,2 µg
Vitamine A 2,1 µg
Vitamine B1 0,05 mg
Vitamine B2 0,05 mg
Vitamine B3 0,7 mg
Vitamine B6 0,167 mg
Foliumzuur 26,7 µg
Vitamine B12
Vitamine C 3,8 mg
Vitamine D
Vitamine E 1,5 mg
Vitamine K1 0,5 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu