Fout

Ingrediënten
2 personen
- 200 gram varkensfilet
- 750 gram pompoen
- 1 ui
- 0.5 eetlepel kerriepoeder
- 2 eetlepels olie
- 0.5 eetlepel garam masala (specerijenmengsel)
- 0.25 bouillontablet met minder zout
- 6 aardappelen
- 5 takjes peterselie
- citroensap
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 48 x
- Labels
-
balansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Snijd de varkensfilet in blokjes.
- Schil het stuk pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Bak het vlees met de kerrie in de hete olie lichtbruin.
- Fruit de ui mee en strooi de garam masala erover.
- Voeg de blokjes pompoen, 300 ml water en het stukje bouillontablet toe en stoof het gerecht 20 minuten.
- Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes.
- Voeg ze aardappelen toe aan de stoofpot en laat het geheel in nog eens 15 minuten gaar worden.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Maak de stoofpot op smaak met wat citroensap en strooi de peterselie erover.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 481 kcal |
Koolhydraten | 50 gr |
Vetten | 16 gr |
Vezels | 8,9 gr |
Eiwitten | 30,3 gr |
Verzadigd vet | 4,2 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 5,9 gr |
Meerv. onv. vet | 4,9 gr |
Cholesterol | 37 mg |
Suikers | 6,9 gr |
Zout | 0,3 gr |
Calcium | 139,2 mg |
Magnesium | 97,7 mg |
Fosfor | 392,3 mg |
Kalium | 1605,7 mg |
Ijzer | 3,5 mg |
Jodium | 7,6 µg |
Koper | 0,33 mg |
Zink | 3,07 mg |
Seleen | 14,5 µg |
Vitamine A | 25,7 µg |
Vitamine B1 | 1,37 mg |
Vitamine B2 | 0,16 mg |
Vitamine B3 | 10,7 mg |
Vitamine B6 | 1,154 mg |
Foliumzuur | 83,1 µg |
Vitamine B12 | 0,29 µg |
Vitamine C | 49,5 mg |
Vitamine D | 0,3 µg |
Vitamine E | 7,1 mg |
Vitamine K1 | 23 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.