Terug

Stoofpotje met pompoen en aardappelen

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 200 gram varkensfilet
  • 750 gram pompoen
  • 1 ui
  • 0.5 eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels olie
  • 0.5 eetlepel garam masala (specerijenmengsel)
  • 0.25 bouillontablet met minder zout
  • 6 aardappelen
  • 5 takjes peterselie
  • citroensap

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 48 x
  • Labels
  • balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Snijd de varkensfilet in blokjes.
  2. Schil het stuk pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Pel de ui en snijd hem klein.
  4. Bak het vlees met de kerrie in de hete olie lichtbruin.
  5. Fruit de ui mee en strooi de garam masala erover.
  6. Voeg de blokjes pompoen, 300 ml water en het stukje bouillontablet toe en stoof het gerecht 20 minuten.
  7. Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes.
  8. Voeg ze aardappelen toe aan de stoofpot en laat het geheel in nog eens 15 minuten gaar worden.
  9. Was de peterselie en knip het klein.
  10. Maak de stoofpot op smaak met wat citroensap en strooi de peterselie erover.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 481 kcal
Koolhydraten 50 gr
Vetten 16 gr
Vezels 8,9 gr
Eiwitten 30,3 gr
Verzadigd vet 4,2 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 5,9 gr
Meerv. onv. vet 4,9 gr
Cholesterol 37 mg
Suikers 6,9 gr
Zout 0,3 gr
Calcium 139,2 mg
Magnesium 97,7 mg
Fosfor 392,3 mg
Kalium 1605,7 mg
Ijzer 3,5 mg
Jodium 7,6 µg
Koper 0,33 mg
Zink 3,07 mg
Seleen 14,5 µg
Vitamine A 25,7 µg
Vitamine B1 1,37 mg
Vitamine B2 0,16 mg
Vitamine B3 10,7 mg
Vitamine B6 1,154 mg
Foliumzuur 83,1 µg
Vitamine B12 0,29 µg
Vitamine C 49,5 mg
Vitamine D 0,3 µg
Vitamine E 7,1 mg
Vitamine K1 23 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu