Fout

Ingrediënten
8 personen
- 200 gram glutenvrije broodmix (bij voorkeur van Schär)
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 theelepels komijnzaad
- 200 ml halfvolle yoghurt
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 30 x
- Labels
-
Bereiding
- Meng het meel met het bakpoeder en het komijnzaad in een kom.
- Roerde yoghurt met een vork door het meel tot een samenhangend deeg.
- Verdeel het deeg in 8 porties.
- Verwarm een droge koekenpan of grillpan.
- Druk een deegbolletje uit tot een platte schijf.Bak het aan een kant in de hete pan op middelhoog vuur ca. 3minuten.Keer het broodje en bak aan de andere kant gaar en bruin.
- Bak zo ook de rest van de deegbolletjes.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 103 kcal |
Koolhydraten | 19,3 gr |
Vetten | 1 gr |
Vezels | 1,5 gr |
Eiwitten | 3,4 gr |
Verzadigd vet | 0,3 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 0,3 gr |
Meerv. onv. vet | 0,2 gr |
Cholesterol | 1 mg |
Suikers | 1,6 gr |
Zout | 0,04 gr |
Calcium | 44,3 mg |
Magnesium | 34,6 mg |
Fosfor | 62,6 mg |
Kalium | 96,7 mg |
Ijzer | 0,9 mg |
Jodium | 4,2 µg |
Koper | 0,15 mg |
Zink | 0,64 mg |
Seleen | 2,5 µg |
Vitamine A | 4,4 µg |
Vitamine B1 | 0,06 mg |
Vitamine B2 | 0,06 mg |
Vitamine B3 | 0,6 mg |
Vitamine B6 | 0,07 mg |
Foliumzuur | 15,8 µg |
Vitamine B12 | 0,1 µg |
Vitamine C | 0,6 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 0,1 mg |
Vitamine K1 | 1,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.