Terug

Platbrood, glutenvrij

Recept standaard foto

Ingrediënten

8 personen
  • 200 gram glutenvrije broodmix (bij voorkeur van Schär)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 200 ml halfvolle yoghurt

Recept informatie

Bereiding

  1. Meng het meel met het bakpoeder en het komijnzaad in een kom.
  2. Roerde yoghurt met een vork door het meel tot een samenhangend deeg.
  3. Verdeel het deeg in 8 porties.
  4. Verwarm een droge koekenpan of grillpan.
  5. Druk een deegbolletje uit tot een platte schijf.Bak het aan een kant in de hete pan op middelhoog vuur ca. 3minuten.Keer het broodje en bak aan de andere kant gaar en bruin.
  6. Bak zo ook de rest van de deegbolletjes.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 103 kcal
Koolhydraten 19,3 gr
Vetten 1 gr
Vezels 1,5 gr
Eiwitten 3,4 gr
Verzadigd vet 0,3 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 0,3 gr
Meerv. onv. vet 0,2 gr
Cholesterol 1 mg
Suikers 1,6 gr
Zout 0,04 gr
Calcium 44,3 mg
Magnesium 34,6 mg
Fosfor 62,6 mg
Kalium 96,7 mg
Ijzer 0,9 mg
Jodium 4,2 µg
Koper 0,15 mg
Zink 0,64 mg
Seleen 2,5 µg
Vitamine A 4,4 µg
Vitamine B1 0,06 mg
Vitamine B2 0,06 mg
Vitamine B3 0,6 mg
Vitamine B6 0,07 mg
Foliumzuur 15,8 µg
Vitamine B12 0,1 µg
Vitamine C 0,6 mg
Vitamine D
Vitamine E 0,1 mg
Vitamine K1 1,8 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu