Terug

Rozijnen-notenbroodjes, glutenvrij

Recept standaard foto

Ingrediënten

10 personen
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram walnoten, ongezouten
  • 100 gram teffmeel
  • 100 gram volkoren rijstmeel
  • 6 gram psyllium
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 afgestreken theelepel glutenvrij bakkerszout, of JOZO/Lo-Salt met jodium (hierin zit wel minder jodium dan in bakkerszout)
  • 0.5 theelepel kaneel
  • 1 appel
  • 175 ml karnemelk

Recept informatie

Bereiding

  1. Was de rozijnen en laat ze 10 minuten in lauw waterwellen.
  2. Laat de rozijnen goed uitlekken.
  3. Breek de walnoten in stukjes.
  4. Meng het teffmeel met het rijstmeel, de psyllium, de baking soda, hetzout en de kaneel in een kom.
  5. Was de appel en rasp hem grof.
  6. Meng de geraspte appel, de rozijnen, de walnoten en dekarnemelk door de droge ingrediënten en roer met een houten lepel tot een samenhangend deeg.
  7. Laat dit 10 minuten rusten zodat de psyllium vocht opkan nemen.
  8. Warm de oven voor op 225 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  9. Verdeel het deeg in 10 porties en maak er bolletjes van.
  10. Bak de bolletjes op de bakplaat in het midden van dehete oven in ongeveer 25 minuten gaar.
  11. Laat ze op een rooster afkoelen.
  12. Vries eventueel een deel van de broodjes verpakt in diepvrieszakjes in.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 138 kcal
Koolhydraten 21 gr
Vetten 4 gr
Vezels 1,7 gr
Eiwitten 3,4 gr
Verzadigd vet 0,5 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 0,8 gr
Meerv. onv. vet 2,4 gr
Cholesterol 0,5 mg
Suikers 5,9 gr
Zout 0,32 gr
Calcium 32,2 mg
Magnesium 43,2 mg
Fosfor 97,3 mg
Kalium 155,9 mg
Ijzer 0,7 mg
Jodium 10,1 µg
Koper 0,16 mg
Zink 0,56 mg
Seleen 3,1 µg
Vitamine A 0,7 µg
Vitamine B1 0,09 mg
Vitamine B2 0,04 mg
Vitamine B3 1 mg
Vitamine B6 0,089 mg
Foliumzuur 15,6 µg
Vitamine B12 0,03 µg
Vitamine C 0,7 mg
Vitamine D
Vitamine E 0,3 mg
Vitamine K1 1,4 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu