Fout

Ingrediënten
10 personen
- 50 gram rozijnen
- 50 gram walnoten, ongezouten
- 100 gram teffmeel
- 100 gram volkoren rijstmeel
- 6 gram psyllium
- 1 theelepel baking soda
- 1 afgestreken theelepel glutenvrij bakkerszout, of JOZO/Lo-Salt met jodium (hierin zit wel minder jodium dan in bakkerszout)
- 0.5 theelepel kaneel
- 1 appel
- 175 ml karnemelk
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 44 x
- Labels
-
Bereiding
- Was de rozijnen en laat ze 10 minuten in lauw waterwellen.
- Laat de rozijnen goed uitlekken.
- Breek de walnoten in stukjes.
- Meng het teffmeel met het rijstmeel, de psyllium, de baking soda, hetzout en de kaneel in een kom.
- Was de appel en rasp hem grof.
- Meng de geraspte appel, de rozijnen, de walnoten en dekarnemelk door de droge ingrediënten en roer met een houten lepel tot een samenhangend deeg.
- Laat dit 10 minuten rusten zodat de psyllium vocht opkan nemen.
- Warm de oven voor op 225 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Verdeel het deeg in 10 porties en maak er bolletjes van.
- Bak de bolletjes op de bakplaat in het midden van dehete oven in ongeveer 25 minuten gaar.
- Laat ze op een rooster afkoelen.
- Vries eventueel een deel van de broodjes verpakt in diepvrieszakjes in.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 138 kcal |
Koolhydraten | 21 gr |
Vetten | 4 gr |
Vezels | 1,7 gr |
Eiwitten | 3,4 gr |
Verzadigd vet | 0,5 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 0,8 gr |
Meerv. onv. vet | 2,4 gr |
Cholesterol | 0,5 mg |
Suikers | 5,9 gr |
Zout | 0,32 gr |
Calcium | 32,2 mg |
Magnesium | 43,2 mg |
Fosfor | 97,3 mg |
Kalium | 155,9 mg |
Ijzer | 0,7 mg |
Jodium | 10,1 µg |
Koper | 0,16 mg |
Zink | 0,56 mg |
Seleen | 3,1 µg |
Vitamine A | 0,7 µg |
Vitamine B1 | 0,09 mg |
Vitamine B2 | 0,04 mg |
Vitamine B3 | 1 mg |
Vitamine B6 | 0,089 mg |
Foliumzuur | 15,6 µg |
Vitamine B12 | 0,03 µg |
Vitamine C | 0,7 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 0,3 mg |
Vitamine K1 | 1,4 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.