Fout

Ingrediënten
2 personen
- 100 gram tuinbonen, diepvries
- 6 sint jacobsschelpen (coquilles) zonder schelp
- 0.5 teentje knoflook
- 8 blaadjes salie
- 1 eetlepel geraspte kaas, 30+ oud
- 1 eetlepel zuivelspread light
- citroensap
- olie
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Voorgerecht
- Bekeken 69 x
- Labels
-
geen varkensvleesvrij van glutenvrij van ei
Bereiding
- Kook de tuinbonen gaar en laat ze afkoelen.
- Dep de Sint Jakobsschelpen droog en bestrooi ze met een beetje peper.
- Pureer de tuinbonen met de knoflook, 4 blaadjes salie en de geraspte kaas in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Verwarm de puree met de zuivelspread en maak dit op smaak met peper en een beetje citroensap. Houd de puree warm.
- Bestrijk de coquilles met een beetje olie en bak ze in een hete koekenpan of in een grillpan in 3 minuten aan beide zijden bruin.
- Verdeel de tuinbonenpuree over 2 borden en leg de coquilles erop.
- Druppel er wat citroensap over. Garneer met de overgebleven blaadjes salie.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 132 kcal |
Koolhydraten | 6,3 gr |
Vetten | 6,7 gr |
Vezels | 3,8 gr |
Eiwitten | 9,7 gr |
Verzadigd vet | 1,9 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 2,3 gr |
Meerv. onv. vet | 2 gr |
Cholesterol | 13 mg |
Suikers | 0,9 gr |
Zout | 0,21 gr |
Calcium | 34,9 mg |
Magnesium | 37,3 mg |
Fosfor | 130,6 mg |
Kalium | 318,7 mg |
Ijzer | 0,7 mg |
Jodium | 39,6 µg |
Koper | 0,18 mg |
Zink | 0,85 mg |
Seleen | 7,5 µg |
Vitamine A | 26 µg |
Vitamine B1 | 0,11 mg |
Vitamine B2 | 0,14 mg |
Vitamine B3 | 0,9 mg |
Vitamine B6 | 0,092 mg |
Foliumzuur | 49,4 µg |
Vitamine B12 | 0,5 µg |
Vitamine C | 13,9 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 2,2 mg |
Vitamine K1 | 13,9 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.