Terug

Sint Jakobsschelp op een bedje van tuinbonenpuree

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 100 gram tuinbonen, diepvries
  • 6 sint jacobsschelpen (coquilles) zonder schelp
  • 0.5 teentje knoflook
  • 8 blaadjes salie
  • 1 eetlepel geraspte kaas, 30+ oud
  • 1 eetlepel zuivelspread light
  • citroensap
  • olie

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Voorgerecht
  • Bekeken 69 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    vrij van gluten
    vrij van ei

Bereiding

  1. Kook de tuinbonen gaar en laat ze afkoelen.
  2. Dep de Sint Jakobsschelpen droog en bestrooi ze met een beetje peper.
  3. Pureer de tuinbonen met de knoflook, 4 blaadjes salie en de geraspte kaas in de keukenmachine of met een staafmixer.
  4. Verwarm de puree met de zuivelspread en maak dit op smaak met peper en een beetje citroensap. Houd de puree warm.
  5. Bestrijk de coquilles met een beetje olie en bak ze in een hete koekenpan of in een grillpan in 3 minuten aan beide zijden bruin.
  6. Verdeel de tuinbonenpuree over 2 borden en leg de coquilles erop.
  7. Druppel er wat citroensap over. Garneer met de overgebleven blaadjes salie.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 132 kcal
Koolhydraten 6,3 gr
Vetten 6,7 gr
Vezels 3,8 gr
Eiwitten 9,7 gr
Verzadigd vet 1,9 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 2,3 gr
Meerv. onv. vet 2 gr
Cholesterol 13 mg
Suikers 0,9 gr
Zout 0,21 gr
Calcium 34,9 mg
Magnesium 37,3 mg
Fosfor 130,6 mg
Kalium 318,7 mg
Ijzer 0,7 mg
Jodium 39,6 µg
Koper 0,18 mg
Zink 0,85 mg
Seleen 7,5 µg
Vitamine A 26 µg
Vitamine B1 0,11 mg
Vitamine B2 0,14 mg
Vitamine B3 0,9 mg
Vitamine B6 0,092 mg
Foliumzuur 49,4 µg
Vitamine B12 0,5 µg
Vitamine C 13,9 mg
Vitamine D
Vitamine E 2,2 mg
Vitamine K1 13,9 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu