Fout

Ingrediënten
2 personen
- 6 aardappelen
- 500 gram pastinaak
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- 200 gram kippendijfilet
- zwarte peper
- 1 eetlepel suiker
- tijm of rozemarijn
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 34 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Was de pastinaak of schil ze met een dunschiller.
- Snijd de pastinaak in plakken of staafjes.
- Verwarm 1 eetlepel margarine en bak hierin de pastinaak zacht.
- Voeg wat water toe en smoor de pastinaak in 5-8 minuten gaar.
- Snijd de kippendijfilet in repen.
- Bestrooi de kiprepen met peper en bak de kip in de rest van de margarine in 8 minuten gaar en bruin.
- Neem het deksel van de pan van de pastinaak en strooi de suiker en wat tijm over de groente.
- Laat op hoog vuur de vloeistof verdampen tot de groente met een laagje is bedekt.
- Strooi er wat (vers gemalen) zwarte peper over.
- Serveer de kip en de aardappelen bij de geglaceerde pastinaak.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 643 kcal |
Koolhydraten | 72,7 gr |
Vetten | 19,5 gr |
Vezels | 10 gr |
Eiwitten | 39,1 gr |
Verzadigd vet | 3,4 gr |
Trans vet | 0,2 gr |
Enkelv. onv. vet | 5,9 gr |
Meerv. onv. vet | 8,5 gr |
Cholesterol | 89,3 mg |
Suikers | 20,6 gr |
Zout | 0,19 gr |
Calcium | 165,8 mg |
Magnesium | 137,1 mg |
Fosfor | 605,3 mg |
Kalium | 2019,7 mg |
Ijzer | 4,2 mg |
Jodium | 13,9 µg |
Koper | 0,32 mg |
Zink | 2,23 mg |
Seleen | 18 µg |
Vitamine A | 145,4 µg |
Vitamine B1 | 0,37 mg |
Vitamine B2 | 0,14 mg |
Vitamine B3 | 14,4 mg |
Vitamine B6 | 1,309 mg |
Foliumzuur | 133,9 µg |
Vitamine B12 | 0,29 µg |
Vitamine C | 42,8 mg |
Vitamine D | 1,3 µg |
Vitamine E | 5,2 mg |
Vitamine K1 | 18,2 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.