Terug

Geglaceerde pastinaak

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 6 aardappelen
  • 500 gram pastinaak
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 200 gram kippendijfilet
  • zwarte peper
  • 1 eetlepel suiker
  • tijm of rozemarijn

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 34 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Was de pastinaak of schil ze met een dunschiller.
  3. Snijd de pastinaak in plakken of staafjes.
  4. Verwarm 1 eetlepel margarine en bak hierin de pastinaak zacht.
  5. Voeg wat water toe en smoor de pastinaak in 5-8 minuten gaar.
  6. Snijd de kippendijfilet in repen.
  7. Bestrooi de kiprepen met peper en bak de kip in de rest van de margarine in 8 minuten gaar en bruin.
  8. Neem het deksel van de pan van de pastinaak en strooi de suiker en wat tijm over de groente.
  9. Laat op hoog vuur de vloeistof verdampen tot de groente met een laagje is bedekt.
  10. Strooi er wat (vers gemalen) zwarte peper over.
  11. Serveer de kip en de aardappelen bij de geglaceerde pastinaak.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 643 kcal
Koolhydraten 72,7 gr
Vetten 19,5 gr
Vezels 10 gr
Eiwitten 39,1 gr
Verzadigd vet 3,4 gr
Trans vet 0,2 gr
Enkelv. onv. vet 5,9 gr
Meerv. onv. vet 8,5 gr
Cholesterol 89,3 mg
Suikers 20,6 gr
Zout 0,19 gr
Calcium 165,8 mg
Magnesium 137,1 mg
Fosfor 605,3 mg
Kalium 2019,7 mg
Ijzer 4,2 mg
Jodium 13,9 µg
Koper 0,32 mg
Zink 2,23 mg
Seleen 18 µg
Vitamine A 145,4 µg
Vitamine B1 0,37 mg
Vitamine B2 0,14 mg
Vitamine B3 14,4 mg
Vitamine B6 1,309 mg
Foliumzuur 133,9 µg
Vitamine B12 0,29 µg
Vitamine C 42,8 mg
Vitamine D 1,3 µg
Vitamine E 5,2 mg
Vitamine K1 18,2 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu