Terug

Parelhoenfilet met paddenstoelen

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 6 aardappelen
  • 500 gram witlof
  • 2 parelhoenfilets
  • peper
  • 100 gram (grot)champignons
  • 100 gram oesterzwammen
  • 1 sjalot
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 eetlepels kookroom

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 57 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Halveer de struikjes witlof in de lengte. Kook de witlof in ca. 10 minuten gaar.
  3. Bestrooi de parelhoenfilets met peper.
  4. Maak de paddenstoelen schoon. Snijd de champignons in plakken en de oesterzwammen in repen.
  5. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  6. Verwarm de margarine en bak het vlees hierin in ca. 8 minuten bruin en bijna gaar.
  7. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
  8. Bak de paddenstoelen en de sjalot snel in de achtergebleven margarine.
  9. Voeg de room en toe met wat peper. Schep dit op de filets.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 429 kcal
Koolhydraten 41,7 gr
Vetten 13,2 gr
Vezels 7,7 gr
Eiwitten 32,8 gr
Verzadigd vet 3,1 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 4,2 gr
Meerv. onv. vet 4,7 gr
Cholesterol 74,9 mg
Suikers 5,3 gr
Zout 0,21 gr
Calcium 96,1 mg
Magnesium 96,9 mg
Fosfor 448,9 mg
Kalium 1822,8 mg
Ijzer 3 mg
Jodium 9,2 µg
Koper 0,83 mg
Zink 2,35 mg
Seleen 16,6 µg
Vitamine A 224 µg
Vitamine B1 0,42 mg
Vitamine B2 0,41 mg
Vitamine B3 18,6 mg
Vitamine B6 1,131 mg
Foliumzuur 104 µg
Vitamine B12 0,23 µg
Vitamine C 22,1 mg
Vitamine D 1,1 µg
Vitamine E 3,8 mg
Vitamine K1 1,9 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu