Fout

Ingrediënten
2 personen
- 6 aardappelen
- 500 gram witlof
- 2 parelhoenfilets
- peper
- 100 gram (grot)champignons
- 100 gram oesterzwammen
- 1 sjalot
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 2 eetlepels kookroom
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 57 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van ei
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Halveer de struikjes witlof in de lengte. Kook de witlof in ca. 10 minuten gaar.
- Bestrooi de parelhoenfilets met peper.
- Maak de paddenstoelen schoon. Snijd de champignons in plakken en de oesterzwammen in repen.
- Pel de sjalot en snijd hem klein.
- Verwarm de margarine en bak het vlees hierin in ca. 8 minuten bruin en bijna gaar.
- Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
- Bak de paddenstoelen en de sjalot snel in de achtergebleven margarine.
- Voeg de room en toe met wat peper. Schep dit op de filets.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 429 kcal |
Koolhydraten | 41,7 gr |
Vetten | 13,2 gr |
Vezels | 7,7 gr |
Eiwitten | 32,8 gr |
Verzadigd vet | 3,1 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 4,2 gr |
Meerv. onv. vet | 4,7 gr |
Cholesterol | 74,9 mg |
Suikers | 5,3 gr |
Zout | 0,21 gr |
Calcium | 96,1 mg |
Magnesium | 96,9 mg |
Fosfor | 448,9 mg |
Kalium | 1822,8 mg |
Ijzer | 3 mg |
Jodium | 9,2 µg |
Koper | 0,83 mg |
Zink | 2,35 mg |
Seleen | 16,6 µg |
Vitamine A | 224 µg |
Vitamine B1 | 0,42 mg |
Vitamine B2 | 0,41 mg |
Vitamine B3 | 18,6 mg |
Vitamine B6 | 1,131 mg |
Foliumzuur | 104 µg |
Vitamine B12 | 0,23 µg |
Vitamine C | 22,1 mg |
Vitamine D | 1,1 µg |
Vitamine E | 3,8 mg |
Vitamine K1 | 1,9 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.