Fout

Ingrediënten
2 personen
- 150 gram bruine of groene linzen
- 0.25 groentebouillontablet met minder zout
- 1 ui
- 1 kleine winterwortel
- 1 rode en 1 gele paprika
- stuk knolselderij
- 1 teentje knoflook
- 0.5 spaanse peper
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 5 takjes koriander of selderij
- 2 volkoren boterhammen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 94 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eigeschikt voor zwangerenbudgetklimaatkanjervegetarischvrij van melk
Bereiding
- Was de linzen in een zeef.
- Kook de linzen in 500 ml water met het stukje bouillontablet in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de groente schoon en snijd alles klein.
- Snijd het stukje peper in smalle ringen.
- Fruit de ui en de knoflook in de margarine.
- Voeg de rest van de groente en de peper toe en smoor de groente gaar.
- Houd een paar lepels van de groente en van de gare linzen achter.
- Pureer de rest van de linzen en de groente in de keukenmachine of met de staafmixer.
- Was de koriander en knip het klein.
- Roer de achtergehouden linzen en de groente door de soep en strooi de koriander erover.
- Geef er brood bij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 449 kcal |
Koolhydraten | 61,6 gr |
Vetten | 6,6 gr |
Vezels | 24,7 gr |
Eiwitten | 23,3 gr |
Verzadigd vet | 1 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 1,9 gr |
Meerv. onv. vet | 3 gr |
Cholesterol | 0,5 mg |
Suikers | 10,3 gr |
Zout | 0,7 gr |
Calcium | 173,2 mg |
Magnesium | 137,2 mg |
Fosfor | 503 mg |
Kalium | 1655,3 mg |
Ijzer | 6,3 mg |
Jodium | 24,7 µg |
Koper | 0,98 mg |
Zink | 4,05 mg |
Seleen | 18 µg |
Vitamine A | 750,6 µg |
Vitamine B1 | 0,45 mg |
Vitamine B2 | 0,21 mg |
Vitamine B3 | 4,1 mg |
Vitamine B6 | 0,743 mg |
Foliumzuur | 114,7 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 134,7 mg |
Vitamine D | 0,4 µg |
Vitamine E | 5,8 mg |
Vitamine K1 | 69,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.