Terug

Gestoofde pangasius met erwtjes

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 3 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 komkommer
  • peper
  • azijn
  • 200 gram pangasius- of tilapiafilet
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • mespunt geraspte sinaasappelschil
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 50 gram garnalen
  • 1 klein volkoren stokbrood

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 161 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei
    vrij van melk

Bereiding

  1. Maak de bosuitjes en de knoflook schoon. Snijd de bosuitjes in ringen en de knoflook in stukjes.
  2. Was de komkommer en snijd hem in blokjes.
  3. Maak van de komkommer met wat bosui, peper en azijn een salade.
  4. Snijd de vis in stukken en bestrooi ze met wat peper.
  5. Bak de vis met de rest van de bosuitjes en de knoflook enkele minuten in de hete margarine.
  6. Voeg de geraspte sinaasappelschil, de Italiaanse kruiden, een scheutje water, de doperwten en de garnalen toe en stoof het geheel in 5 minuten verder gaar.
  7. Geef de vis met de komkommersalade en stokbrood.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 571 kcal
Koolhydraten 60,1 gr
Vetten 14,6 gr
Vezels 14,3 gr
Eiwitten 42,5 gr
Verzadigd vet 2,3 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 4,7 gr
Meerv. onv. vet 6,2 gr
Cholesterol 98,7 mg
Suikers 8 gr
Zout 1,81 gr
Calcium 220 mg
Magnesium 160,8 mg
Fosfor 603,9 mg
Kalium 1361,1 mg
Ijzer 7,1 mg
Jodium 84,5 µg
Koper 0,61 mg
Zink 4,49 mg
Seleen 42,6 µg
Vitamine A 141,4 µg
Vitamine B1 0,45 mg
Vitamine B2 0,36 mg
Vitamine B3 8,2 mg
Vitamine B6 0,505 mg
Foliumzuur 125,8 µg
Vitamine B12 5,3 µg
Vitamine C 26,8 mg
Vitamine D 25,1 µg
Vitamine E 5,6 mg
Vitamine K1 198,9 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu