Fout
Ingrediënten
2 personen
- 3 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 1 komkommer
- peper
- azijn
- 200 gram pangasius- of tilapiafilet
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- mespunt geraspte sinaasappelschil
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 200 gram diepvries doperwten
- 50 gram garnalen
- 1 klein volkoren stokbrood
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 161 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eivrij van melk
Bereiding
- Maak de bosuitjes en de knoflook schoon. Snijd de bosuitjes in ringen en de knoflook in stukjes.
- Was de komkommer en snijd hem in blokjes.
- Maak van de komkommer met wat bosui, peper en azijn een salade.
- Snijd de vis in stukken en bestrooi ze met wat peper.
- Bak de vis met de rest van de bosuitjes en de knoflook enkele minuten in de hete margarine.
- Voeg de geraspte sinaasappelschil, de Italiaanse kruiden, een scheutje water, de doperwten en de garnalen toe en stoof het geheel in 5 minuten verder gaar.
- Geef de vis met de komkommersalade en stokbrood.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 571 kcal |
| Koolhydraten | 60,1 gr |
| Vetten | 14,6 gr |
| Vezels | 14,3 gr |
| Eiwitten | 42,5 gr |
| Verzadigd vet | 2,3 gr |
| Trans vet | 0,1 gr |
| Enkelv. onv. vet | 4,7 gr |
| Meerv. onv. vet | 6,2 gr |
| Cholesterol | 98,7 mg |
| Suikers | 8 gr |
| Zout | 1,81 gr |
| Calcium | 220 mg |
| Magnesium | 160,8 mg |
| Fosfor | 603,9 mg |
| Kalium | 1361,1 mg |
| Ijzer | 7,1 mg |
| Jodium | 84,5 µg |
| Koper | 0,61 mg |
| Zink | 4,49 mg |
| Seleen | 42,6 µg |
| Vitamine A | 141,4 µg |
| Vitamine B1 | 0,45 mg |
| Vitamine B2 | 0,36 mg |
| Vitamine B3 | 8,2 mg |
| Vitamine B6 | 0,505 mg |
| Foliumzuur | 125,8 µg |
| Vitamine B12 | 5,3 µg |
| Vitamine C | 26,8 mg |
| Vitamine D | 25,1 µg |
| Vitamine E | 5,6 mg |
| Vitamine K1 | 198,9 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.