Fout

Ingrediënten
2 personen
- 0.5 ananas
- 8 muntblaadjes
- 4 eetlepels halfvolle yoghurt
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Nagerecht
- Bekeken 55 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Snijd het stuk ananas in plakken. Schil de plakken ananas en snijd ze in blokjes om de harde kern weg.
- Verdeel de ananas over 2 schaaltjes.
- Was de munt en knip de munt in reepjes.
- Meng de munt door de yoghurt en schep dit op de ananas.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 83 kcal |
Koolhydraten | 16,4 gr |
Vetten | 0,6 gr |
Vezels | 2,1 gr |
Eiwitten | 1,9 gr |
Verzadigd vet | 0,3 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 0,1 gr |
Meerv. onv. vet | 0,1 gr |
Cholesterol | 1,2 mg |
Suikers | 15,9 gr |
Zout | 0,04 gr |
Calcium | 60,5 mg |
Magnesium | 22,5 mg |
Fosfor | 37 mg |
Kalium | 192,1 mg |
Ijzer | 0,4 mg |
Jodium | 4,5 µg |
Koper | 0,13 mg |
Zink | 0,4 mg |
Seleen | 0,3 µg |
Vitamine A | 13,7 µg |
Vitamine B1 | 0,11 mg |
Vitamine B2 | 0,09 mg |
Vitamine B3 | 0,4 mg |
Vitamine B6 | 0,117 mg |
Foliumzuur | 2,7 µg |
Vitamine B12 | 0,12 µg |
Vitamine C | 54,7 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 0,1 mg |
Vitamine K1 | 6,5 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.