Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 dunne prei
- 250 gram broccoli
- 150 gram champignons
- 2 plakjes achterham
- 175 gram volkoren macaroni
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels ongezouten cashewnoten
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 152 x
- Labels
-
met weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangerenbudgetklimaatkanjer
Bereiding
- Maak de prei, de broccoli en de champignons schoon.
- Snijd de prei in smalle ringen.
- Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Snijd de champignons in plakken.
- Snijd de ham in reepjes.
- Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Fruit de preiringen zacht in de olie.
- Voeg de broccoli toe en stoof de groente in 5 minuten gaar.
- Schenk er 100 ml water bij met de plakjes champignons en de ham.
- Breng dit aan de kook.
- Giet de gare macaroni af en schep het groentemengsel met de ham erdoor.
- Strooi de cashewnoten erover.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 551 kcal |
Koolhydraten | 64,8 gr |
Vetten | 18,5 gr |
Vezels | 11,6 gr |
Eiwitten | 25,5 gr |
Verzadigd vet | 3,5 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 8,9 gr |
Meerv. onv. vet | 4,7 gr |
Cholesterol | 10,6 mg |
Suikers | 5,4 gr |
Zout | 0,54 gr |
Calcium | 96,9 mg |
Magnesium | 192,4 mg |
Fosfor | 700,3 mg |
Kalium | 1364,7 mg |
Ijzer | 5,6 mg |
Jodium | 7,5 µg |
Koper | 1,32 mg |
Zink | 5,12 mg |
Seleen | 14,2 µg |
Vitamine A | 68,9 µg |
Vitamine B1 | 0,73 mg |
Vitamine B2 | 0,46 mg |
Vitamine B3 | 11,1 mg |
Vitamine B6 | 0,633 mg |
Foliumzuur | 148,4 µg |
Vitamine B12 | 0,09 µg |
Vitamine C | 48,6 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 4,9 mg |
Vitamine K1 | 161,9 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.