Fout

Ingrediënten
2 personen
- 6 aardappelen
- 400 gram sperziebonen
- 2 rundertartaartjes
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 grote, rijpe tomaten
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 96 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eivrij van melk
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ca. 10 minuten gaar.
- Bestrooi de tartaartjes met peper. Bak de tartaartjes in de hete margarine in ca. 6 minuten bruin.
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze in snippers.
- Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig. Bak de specerijen en de stukjes tomaat kort mee.
- Voeg de uitgelekte sperziebonen toe en warm het geheel goed door.
- Neem de tartaartjes uit de pan. Schenk 50 ml water in de pan en breng dit aan de kook. Roer het aanbaksel los.
- Maak de jus op smaak met wat peper en geef de jus bij de aardappelen, tartaar en sperziebonen.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 539 kcal |
Koolhydraten | 50,1 gr |
Vetten | 21,7 gr |
Vezels | 11,3 gr |
Eiwitten | 30,4 gr |
Verzadigd vet | 4,4 gr |
Trans vet | 0,2 gr |
Enkelv. onv. vet | 7,7 gr |
Meerv. onv. vet | 8,1 gr |
Cholesterol | 43,2 mg |
Suikers | 6,1 gr |
Zout | 0,29 gr |
Calcium | 183,4 mg |
Magnesium | 140,1 mg |
Fosfor | 424,2 mg |
Kalium | 1960,8 mg |
Ijzer | 8,6 mg |
Jodium | 15,8 µg |
Koper | 0,55 mg |
Zink | 6,59 mg |
Seleen | 8,2 µg |
Vitamine A | 167,1 µg |
Vitamine B1 | 0,35 mg |
Vitamine B2 | 0,34 mg |
Vitamine B3 | 8,3 mg |
Vitamine B6 | 0,966 mg |
Foliumzuur | 153,2 µg |
Vitamine B12 | 1,97 µg |
Vitamine C | 50,8 mg |
Vitamine D | 1,4 µg |
Vitamine E | 6,7 mg |
Vitamine K1 | 34,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.