Terug

Libanese salade met pistoletje

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 klein blik linzen of kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 0.5 theelepel piment, peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bos radijs
  • 0.33 komkommer
  • 2 vleestomaten
  • kropje Romeinse sla, bindsla of little gem
  • 2 bosuitjes
  • hand munt of platte peterselie
  • 2 volkoren pistoletjes

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 72 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    klimaatkanjer
    vegetarisch

Bereiding

  1. Spoel de linzen of kidneybonen af en laat ze uitlekken.
  2. Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
  3. Klop er het citroensap, de piment, peper en de olijfolie door.
  4. Meng dit door de linzen of kidneybonen.
  5. Maak de groente schoon.
  6. Snijd de radijs en komkommer in plakken, de tomaten in stukjes, de sla in reepjes en de bosuitjes in ringen.
  7. Meng dit door de peulvruchten.
  8. Was de munt of peterselie en knip het klein.
  9. Maak het geheel op smaak met royaal munt of peterselie.
  10. Serveer de in plakken gesneden pistoletjes erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 481 kcal
Koolhydraten 57,2 gr
Vetten 14,1 gr
Vezels 19,9 gr
Eiwitten 21,6 gr
Verzadigd vet 2,2 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 8 gr
Meerv. onv. vet 2,8 gr
Cholesterol 0,8 mg
Suikers 11,5 gr
Zout 1,16 gr
Calcium 185,6 mg
Magnesium 129,4 mg
Fosfor 417,4 mg
Kalium 1401,6 mg
Ijzer 6,6 mg
Jodium 49,9 µg
Koper 0,65 mg
Zink 3,29 mg
Seleen 8,1 µg
Vitamine A 99,5 µg
Vitamine B1 0,33 mg
Vitamine B2 0,2 mg
Vitamine B3 3,4 mg
Vitamine B6 0,324 mg
Foliumzuur 123,6 µg
Vitamine B12
Vitamine C 42,3 mg
Vitamine D
Vitamine E 1,8 mg
Vitamine K1 143,3 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu