Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 klein blik linzen of kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- 0.5 theelepel piment, peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 bos radijs
- 0.33 komkommer
- 2 vleestomaten
- kropje Romeinse sla, bindsla of little gem
- 2 bosuitjes
- hand munt of platte peterselie
- 2 volkoren pistoletjes
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 72 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eigeschikt voor zwangerenklimaatkanjervegetarisch
Bereiding
- Spoel de linzen of kidneybonen af en laat ze uitlekken.
- Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
- Klop er het citroensap, de piment, peper en de olijfolie door.
- Meng dit door de linzen of kidneybonen.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de radijs en komkommer in plakken, de tomaten in stukjes, de sla in reepjes en de bosuitjes in ringen.
- Meng dit door de peulvruchten.
- Was de munt of peterselie en knip het klein.
- Maak het geheel op smaak met royaal munt of peterselie.
- Serveer de in plakken gesneden pistoletjes erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 481 kcal |
Koolhydraten | 57,2 gr |
Vetten | 14,1 gr |
Vezels | 19,9 gr |
Eiwitten | 21,6 gr |
Verzadigd vet | 2,2 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 8 gr |
Meerv. onv. vet | 2,8 gr |
Cholesterol | 0,8 mg |
Suikers | 11,5 gr |
Zout | 1,16 gr |
Calcium | 185,6 mg |
Magnesium | 129,4 mg |
Fosfor | 417,4 mg |
Kalium | 1401,6 mg |
Ijzer | 6,6 mg |
Jodium | 49,9 µg |
Koper | 0,65 mg |
Zink | 3,29 mg |
Seleen | 8,1 µg |
Vitamine A | 99,5 µg |
Vitamine B1 | 0,33 mg |
Vitamine B2 | 0,2 mg |
Vitamine B3 | 3,4 mg |
Vitamine B6 | 0,324 mg |
Foliumzuur | 123,6 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 42,3 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 1,8 mg |
Vitamine K1 | 143,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.