Fout

Ingrediënten
2 personen
- 400 gram diepvries doperwten of 1 kg verse doperwten
- 1 sjalot
- bonenkruid
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1.5 eetlepel azijn
- peper
- 6 aardappelen
- 150 gram tofu
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 150 ml halfvolle melk
- nootmuskaat
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 82 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenbudgetklimaatkanjervegetarisch
Bereiding
- Dop de doperwten en kook ze in weinig water in ca. 3 minuten gaar.
- Pel het sjalotje en snijd het klein.
- Fruit de sjalot en het bonenkruid zacht in de olie.
- Neem de pan van het vuur en voeg 1 eetlepel water, wat azijn en peper toe. Meng dit door de doperwten en laat afkoelen.
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
- Snijd de tofu in blokjes en laat ze op een paar vellen keukenpapier droog worden.
- Bestrooi de tofu met peper en bak de blokjes in de hete margarine goudgeel.
- Breng de melk aan de kook.
- Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
- Serveer de doperwtensalade met de gebakken tofu en de aardappelpuree.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 547 kcal |
Koolhydraten | 68,3 gr |
Vetten | 16,6 gr |
Vezels | 13,8 gr |
Eiwitten | 24,1 gr |
Verzadigd vet | 3,2 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 6,5 gr |
Meerv. onv. vet | 5,8 gr |
Cholesterol | 4,6 mg |
Suikers | 7,1 gr |
Zout | 0,19 gr |
Calcium | 330,8 mg |
Magnesium | 163,5 mg |
Fosfor | 441,8 mg |
Kalium | 1608,7 mg |
Ijzer | 7,9 mg |
Jodium | 21 µg |
Koper | 0,26 mg |
Zink | 3,91 mg |
Seleen | 2,8 µg |
Vitamine A | 95,8 µg |
Vitamine B1 | 0,57 mg |
Vitamine B2 | 0,48 mg |
Vitamine B3 | 8,2 mg |
Vitamine B6 | 0,637 mg |
Foliumzuur | 123,9 µg |
Vitamine B12 | 0,34 µg |
Vitamine C | 71,5 mg |
Vitamine D | 0,4 µg |
Vitamine E | 2,2 mg |
Vitamine K1 | 94,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.