Terug

Yoghurt met mango en muesli

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 5 eetlepels muesli zonder suiker
  • 5 eetlepels muesli zonder suiker
  • 0.5 mango
  • 1 eetlepel abrikozenjam zonder suiker
  • 300 ml halfvolle yoghurt

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Nagerecht
  • Bekeken 108 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Bak de muesli in een droge koekenpan krokant, maar niet bruin.
  2. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes van de pit.
  3. Roer de jam en de helft van de mango door de yoghurt. Verdeel dit over 2 glazen coupes en verdeel de rest van de mango erover.
  4. Strooi de muesli erover.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 149 kcal
Koolhydraten 23,3 gr
Vetten 2,4 gr
Vezels 1,3 gr
Eiwitten 6,8 gr
Verzadigd vet 1,4 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 0,5 gr
Meerv. onv. vet 0,1 gr
Cholesterol 6 mg
Suikers 22 gr
Zout 0,2 gr
Calcium 219,8 mg
Magnesium 26,7 mg
Fosfor 141,9 mg
Kalium 327,2 mg
Ijzer 0,3 mg
Jodium 22,4 µg
Koper 0,11 mg
Zink 0,73 mg
Seleen 3 µg
Vitamine A 44,2 µg
Vitamine B1 0,07 mg
Vitamine B2 0,33 mg
Vitamine B3 0,5 mg
Vitamine B6 0,076 mg
Foliumzuur 24 µg
Vitamine B12 0,59 µg
Vitamine C 20,6 mg
Vitamine D
Vitamine E 0,9 mg
Vitamine K1 0,7 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu